Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Ναι μπορούμε…» από Νιόπλια – Γκαρσία για θετικό αποτέλεσμα

«Ναι μπορούμε…» από Νιόπλια – Γκαρσία για θετικό αποτέλεσμα

Ένα θετικό αποτέλεσμα, ζήτησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας, στην συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Τρίτης (21:45, Mega και live από το in.gr) κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», στην πρεμιέρα του Champions League. Ο Λουίς Γκαρσία από την πλευρά του, επισήμανε πως «με συγκέντρωση και στα 90 λεπτά και ομαδική δουλειά μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε». Με Καντέ και σύστημα 4-3-2-1 θα παραταχθούν οι «πράσινοι».

Ο Νίκος Νιόπλιας μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου, παραμονή του αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να πάρει ένα αποτέλεσμα, ενώ βασικός στόχος των «πρασίνων» είναι στο τέλος της φάσης των ομίλων να είναι στην δυάδα, ώστε να προκριθει στους «16» της διοργάνωσης. Ο Λουίς Γκαρσία από την πλευρά του, επισήμανε πως «με συγκέντρωση και στα 90 λεπτά και ομαδική δουλειά μπορούμε να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

«Δεν είναι μονο για τον προπονητή μεγάλη στιγμή αλλά και για τους παίκτες και τον κόσμο που θα ταξιδέψει εδώ. Ολοι ξέρουν την Μπαρτσελόνα. Σίγουρα ειναι η πιο θεαματική ομάδα στον πλανήτη. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη, αλλά η πιο θεαματική. Μπορεί να δημιουργησει ανά πάσα στιγμή ευκαιρίες», είπε αρχικά ο Νιόπλιας και πρόσθεσε:

«Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν καλή και έχασε από την Χέρκουλες. Δεν έχει καμία σχέση το παιχνίδι με την Χέρκουλες με το παιχνίδι του Champions League. Σε ένα γκρουπ όταν παίζεις σε ένα μίνι πρωτάθλημα, η μεγάλη ομάδα μπορεί να καλύψει τα λάθη. Για αυτό στα νοκ άουτ γίνονται εκπλήξεις. Η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί, όχι μόνο για την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς όμως δεν πρέπει να φοβόμαστε. Στόχος μας είναι τον Δεκέμβριο να είμαστε μέσα στην πρώτη δυάδα και να πάρουμε την πρόκριση».

Στη συνέχεια ο τεχνικός του Παναθηναϊκού εκνευρίστηκε όταν ρωτήθηκε πάλι για την περιβόητη ατάκα περί προσευχής, που είχε γράψει ψευδώς ένας ισπανός δημοσιογράφος, με τον Νιόπλια να λέει υψώνοντας τον τόνο της φωνής του: «Ποτέ δεν έχω πει οτι κάνω τον σταυρό μου. Είναι εδώ μέσα αυτός ο Ισπανός που το έγραψε; Αν είναι ας εμφανιστεί και να πει ότι εγώ δήλωσα κάτι τέτοιο…».

Ερωτηθείς αν παίξει με μαν του μαν ή με άμυνα ζώνης είπε: «Θα παίξουμε άμυνα ζώνης», και ξεκαθάρισε πως «Κανείς δεν ακολουθεί την τακτική του άλλου. Κάθε ένας έχει διαφορετικά όπλα».

Στη συνεχεια ανέφερε: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά. Παίζεις με Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Για να κερδίσεις μία τέτοια ομάδα πρέπει να μειώσεις τα λάθη σου. Και φυσικά να βρεθείς εσύ σε τοπ φόρμα».

Γκαρσία: «Με συγκέντρωση και δουλειά και στα 90 λεπτά»

Ο Λουις Γκαρσία από την πλευρά του τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει συγκέντρωση και να δουλέψει σκληρά σε ολόκληρο το 90λεπτο, ώστε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Μπαρτσελόνα.

– Πως αισθάνεσαι που επιστρέφεις στο Καμπ Νου σαν αντιπαλος της Μπαρτσελόνα;
«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Βαρκελώνη. Είναι πάντα πολύ ωραίο να έρχεσαι σε ένα μέρος που συναντάς πολλούς φίλους».

– Πως πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός για να κοντράρει την Μπαρτσελόνα;
«Ελπιζω με συγκέντρωση και στα 90 λεπτά και ομαδική δουλειά να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

– Είναι αλήθεια πως στόχος του Παναθηναϊκού είναι να διεκδικήσει την δέυτερη θέση;
«Ολοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει η Μπαρτσελόνα χωρίς αυτο να σημαίνει ότι πρέπει να υποτιμήσουμε τις υπόλοιπες ομάδες. Μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Προβλήματα όμως μπορεί να σου δημιουργήσει οποιοσδήποτε αντίπαλος, σε οποιαδήποτε βραδιά».

– Έχεις καταλάβει το διάστημα που είσαι στον Παναθηναϊκό τι είδους ομάδα είναι οι «πράσινοι»;
«Ο Παναθηναϊκός είναι μια συμπαγής και σφιχτή ομάδα με δυνατό σημείο την ταχύτητα και το μεσοεπιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού στο οποίο θα βασιστεί για να πάρει ένα αποτέλεσμα».

«Διπλό στη Βαρκελώνη!»

Με βραδινό χαλάρωμα στο «Καμπ Νου», υπό την παρουσία 50 οπαδών του που ζητούσαν «διπλό στην Βαρκελώνη», ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Το 4-3-2-1 που είχαμε δει από τον προκάτοχό του στον πάγκο των «πρασίνων», Χενκ Τεν Κάτε στην αναμέτρηση της Βρέμης κόντρα στην Βέρντερ (νίκη 0-3 για τον Παναθηναϊκό) ετοιμάζεται να εφαρμόσει και ο Νίκος Νιόπλιας απέναντι στους Καταλανούς, με στόχο να έχει συμπαγές κέντρο, που θα κυκλοφορεί τη μπάλα και θα ανακόπτει τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Ο Σεντρίκ Καντέ που αντιμετώπιζε κάποιες ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο ξεπεράστηκαν με τον αμυντικό από το Μάλι να προπονείται κανονικά και να τίθεται στην διάθεση του κοζανίτη τεχνικού.

Ο Νιόπλιας δεν άνοιξε τα χαρτιά του στην τελευταία προπόνηση, η οποία ήταν ανοιχτή στους ανθρώπους των ΜΜΕ για τα πρώτα 15 λεπτά, ωστόσο φαίνεται σίγουρος για τους 10 εκ των 11 που θα παρατάξει στο «Καμπ Νου». Μια θέση, λοιπόν διεκδικούν οι Καραγκούνης, Γκοβού και Νίνης, με τον «Κάρα» να έχει προβάδισμα.

Κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται ο Τζόρβας, με τον Μαρίνο στο δεξί άκρο και τον Βύντρα στο αριστερό. Το δίδυμο Καντέ, Μπουμσόνγκ θα είναι στο κέντρο της άμυνας, με τους Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνη αμυντικά χαφ. Ο Λέτο θα παίξει αριστερό φτερό, αλλά θα συγκλίνει περισσότερο προς το κέντρο, όπως και ο Καραγκούνης (ή ο Γκοβού, ή ο Νίνης) που θα ξεκινήσει δεξιά. Αιχμή του δόρατος στο 4-3-2-1 θα είναι φυσικά ο Σισέ.

Οι πράσινοι θα έχουν στο πλευρό τους περισσότερους από 2.000 φιλάθλους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο