Στη λίστα για το Europa League o «Μούσλι» μολονότι μπαίνει στο χειρουργείο
Με την απόκτηση του Ελ Ζαρ ο ΠΑΟΚ φαίνεται να κάλυψε το κενό που υπήρχε στο αριστερό άκρο της επίθεσής του. Ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι... δεξιοπόδαρος, αλλά αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά, όπως τουλάχιστον συνέβαινε στην Λίβερπουλ στην τετραετία που ήταν στο «Ανφιλντ». Από την πλευρά του, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς θα μπει την Πέμπτη στο χειρουργείο, ούτως ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα στους κοιλιακούς. Ο Βόσνιος, ωστόσο, δηλώθηκε στη λίστα του ΠΑΟΚ προς την UEFA για το Europa League.
Με την απόκτηση του Ελ Ζαρ ο ΠΑΟΚ φαίνεται να κάλυψε το κενό που υπήρχε στο αριστερό άκρο της επίθεσής του. Ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι… δεξιοπόδαρος, αλλά αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά, όπως τουλάχιστον συνέβαινε στην Λίβερπουλ στην τετραετία που ήταν στο «Ανφιλντ».
Επί της ουσίας, παρουσιάζει ενδιαφέρον το τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ, ούτως ώστε να καλυφθεί η αδυναμία στην αριστερή πλευρά. Λόγω αυτής της ανάγκης, ο Ολιβιέ Σορλέν «βαφτίστηκε» από τον Φερνάντο Σάντος «αριστερός επιθετικός». Στην πραγματικότητα όμως, ο Γάλλος παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του ήταν αδύνατο να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο, απλά προσπάθησε – και σε αρκετές φορές κατάφερε – να καλύψει τη συγκεκριμένη αδυναμία. Δεν είχε την ταχύτητα, την τεχνική κατάρτιση για να παίξει πάνω στη γραμμή. Σε καταστάσεις επίθεσης, ο Σορλέν έκλινε προς τον άξονα και ο Λίνο μετατρέπονταν σε αριστερός χαφ. Η συγκεκριμένη συνταγή ήταν αποτελεσματική, κρίνοντας τουλάχιστον από τα αποτελέσματα του «Δικεφάλου».
Έπειτα από την αποχώρηση του Σάντος και την πρόσληψη του Μάριο Μπερέτα, άλλαξε η… μαγιά. Ο Ιταλός αποφάσισε την επιστροφή του Σορλέν στον άξονα της μεσαίας γραμμής και «βάφτισε» τον Λούσιο Φιλομένο αριστερό επιθετικό. Είχε εξάλλου και το μειονέκτημα της απουσίας του Λίνο λόγω τραυματισμού, ενώ στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και ο σοβαρός τραυματισμός του Κριστιάνο Μοράες.
Μπαίνει χειρουργείο ο Ζλάταν…
Πλέον, ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν χρειάζεται να βάλει κάτω όλα τα υλικά για να βγάλει ένα αριστερό χαφ. Γι’ αυτόν τον λόγο αποκτήθηκε ο Ελ Ζαρ, ο οποίος λογικά θα έχει και θέση βασικού στον «Δικέφαλο».
Ο Μαροκινός θα παίζει στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ο Βιεϊρίνια στην αντίστοιχη δεξιά και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στη κορυφή.
Από την πλευρά του, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς θα μπει την Πέμπτη στο χειρουργείο, ούτως ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα στους κοιλιακούς. Θεωρητικά θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα ενός μήνα.
… αλλά δηλώθηκε στην λίστα
Εντούτοις, ο ΠΑΟΚ δήλωσε τον ξανθομάλλη επιθετικό στην λίστα της UEFA για τους αγώνες της φάσης των ομίλων του Europa League.
Κοινοποιήθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην UEFA η λίστα με τα ονόματα των 24 ποδοσφαιριστών, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των ομίλων του Europa League 2010-2011.
Μέσα στην λίστα περιλαμβάνονται ο Μαροκινός νεοαποκτηθείς Ελ Ζαρ, καθώς και ο Λευτέρης Σακελλαρίου ενώ εκτός λίστας έμειναν οι Μίρκο Σαβίνι και ο νεοαποκτηθείς, Στέργιος Γιακουμής.