Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Νίκη-ανάσα για την ΑΕΚ μέσα στα Τρίκαλα με 65-59

Νίκη-ανάσα για την ΑΕΚ μέσα στα Τρίκαλα με 65-59

Πολύ σημαντική νίκη για το μέλλον της στην Α1 πέτυχε η ΑΕΚ που επικράτησε δύσκολα εκτός έδρας 65-59 των Τρικάλων, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Νικολαϊδης και Φράνσις ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Ένωσης, με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη, τα Τρίκαλα είχαν το προβάδισμα στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά έχασαν στις λεπτομέρειες την νίκη.

2

Πολύ σημαντική νίκη για το μέλλον της στην Α1 πέτυχε η ΑΕΚ που επικράτησε δύσκολα εκτός έδρας 65-59 των Τρικάλων, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Νικολαϊδης και Φράνσις ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Ένωσης, με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Στην αντίπερα όχθη, τα Τρίκαλα είχαν το προβάδισμα στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά έχασαν στις λεπτομέρειες την νίκη. Ωστόσο, η ομάδα του Γιαπλέ διατήρησε την διαφορά της νίκης του πρώτου γύρου (+8) και θα έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης είχε προκαλέσει νευρικότητα και άγχος στους παίκτες και των δύο ομάδων, στα πρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι, με τρία εύστοχα τρίποντα, προηγήθηκαν με 9-3, ωστόσο οι γηπεδούχοι με ένα σερί 7-0, πήραν το προβάδισμα 10-9. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να τις βρίσκει ισόπαλες, 15-15.

Τα Τρίκαλα ξεκίνησαν καλύτερα το δεύτερο δεκάλεπτο. Παίζοντας αρκετά καλή άμυνα, η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ πήρε μία διαφορά επτά πόντων (22-15), κρατώντας την ΑΕΚ χωρίς πόντο για 5 λεπτά. Οι παίκτες του Μηνά Γκέκου κυνηγούσαν στο σκορ σε όλη την διάρκεια του δεκαλέπτου, κλείνοντας το ημίχρονο στο -5 (26-31).

Η ΑΕΚ βελτίωσε την απόδοση της στο τρίτο δεκάλεπτο, πιέζοντας περισσότερο και δυσκολεύοντας τα Τρίκαλα. Οι παίκτες του Γκέκου πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (36-37), ωστόσο αυτοί του Γιαπλέ, με πρωταγωνιστή τον Τσαϊρέλη, έφτσαν εκ νέου στο +7 (43-36).

Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Νικολαϊδη, η ΑΕΚ έφερε στα ίσια το παιχνίδι (43-43). Οι γηπεδούχοι έφτασαν πρώτοι στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων (47-44).

Τα Τρίκαλα, παίζοντας περισσότερο μέσα από την ρακέτα, διατηρούσαν την μικρή διαφορά των τριών πόντων (51-48), στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου.

Οι φιλοξενούμενοι, με δύσκολο τρίποντο του Γκριν και δύο βολές του Νικολαϊδη, ισοφάρισαν 53-53, με το ντέρμπι να συνεχίζεται. Με καλάθι και φάουλ του Φράνσις, η ΑΕΚ πήρε και το προβάδισμα 56-53, 3,5 λεπτά πριν την λήξη.

Η ΑΕΚ ανέβασε κι άλλο την απόδοση της, βελτίωσε πολύ της άμυνα της και απέκτησε μία διαφορά επτά πόντων (63-56), σε πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Η Ένωση κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα, πανηγυρίζοντας μία πολύ σημαντική νίκη με 65-59, στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 31-26, 47-44, 59-65.

Διαιτητές: Σπυρίδωνος-Παπαπέτρου-Μπήτης.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Θανάσης Γιαπλές): Γκιζογιάννης Σωκρ. 5 (1), Μπιγκς 1, Προδρόμου 5, Νοέας, Κατσαρές 3 (1), Τσαϊρέλης 4, Αποστολίδης 5 (1), Σίμτσακ 6, Τζικάνοβιτς 16, Ζούπαν 10 (1), Σακελλαρίου, Ντίκελ 4.

ΑΕΚ (Μηνάς Γκέκος): Γκριν 11 (2), Νικολαϊδης 16 (2), Μαζέικα 3, Μακ 8 (1), Παπαντωνίου, Μελς 1, Γκιζογιάννης Ανδρ. 4, Καλλινικίδης 8, Τουντζιαράκης, Φράνσις 14.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο