Έρχεται και υπογράψει ο Χέισλιπ, ο Ιτούδης ανέλυσε την Παρτιζάν
Μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ο Μάρκους Χέισιλιπ θα φοράει τα πράσινα, καθώς το μόνο που απομένει είναι η διευθέτηση του τυπικού σκέλους της συμφωνίας και της υπογραφής του συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό. Ο πρώην φόργουορντ των Σαν Αντόνιο Σπερς θα αφιχθεί στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης και στη συνέχεια θα περάσει από τις καθιερωμένες εξετάσεις. Παίζει ο Ντρου με Παρτιζάν, ανάλυση των Σέρβων από Ιτούδη.
Μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ο Μάρκους Χέισιλιπ θα φοράει τα πράσινα, καθώς το μόνο που απομένει είναι η διευθέτηση του τυπικού σκέλους της συμφωνίας και της υπογραφής του συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό.
Ο Αμερικανός θα αμείβεται με ένα ποσό της τάξεως των 700.000 δολαρίων, αρκετά χαμηλότερα από αυτά που ανέφεραν οι αμερικανικές πηγές (1.000.000), ενώ εφόσον ικανοποιήσει, υπάρχει η προοπτική συμφωνίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ο πρώην φόργουορντ των Σαν Αντόνιο Σπερς θα αφιχθεί στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης (09:15), ενώ στη συνέχεια αναμένεται να περάσει από τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και να βάλει τη… τζίφρα του. Θα δηλωθεί ακόμα στην Ευρωλίγκα, αλλά δύσκολα θα πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής στον αγώνα με την Παρτιζάν Βελιγραδίου στην πρεμιέρα του τοπ 16.
Παίζει ο Ντρου, ανάλυση από Ιτούδη
Χωρίς τους Μάικ Μπατίστ και Κώστα Τσαρτσαρή συνεχίζει την προετοιμασία του ο Παναθηναϊκός για την Ευρωλίγκα, ενώ αντίθετα θετικά είναι τα νέα για τον Ντρου Νίκολας, ο οποίος θα αγωνιστεί κανονικά. Ο άμεσος συνεργάτης του Ομπράντοβιτς, ο Δημήτρης Ιτούδης, ανέλυσε την Παρτιζάν λέγοντας:
«Η Παρτιζάν είναι γνωστή σε εμάς αντίπαλος, λόγω της φιλοσοφίας που έχει τα τελευταία χρόνια. Κάτι που οφείλεται στο σταθερό τεχνικό επιτελείο με τον Βουγιόσεβιτς και τους συνεργάτες του. Παίζει πολύ σκληρά στην άμυνα, στα όρια του φάουλ πολλές φορές. Είναι κάτι που ακολουθούν και οι πέντε παίκτες που βρίσκονται κάθε φορά στο παρκέ, και καλύπτουν όλη αυτή την ενέργεια και την ένταση που βγάζουν στην άμυνα.
Είναι ομάδα που έχει ύψος και μετά τη μαχητικότητα και την επιθετική άμυνα, βασικό χαρακτηριστικό είναι και επιθετικά ριμπάουντ, μετρώντας 12 μέσο όρο. Είναι κάτι που οφείλεται ακριβώς στα ψηλά κορμιά που διαθέτει, αλλά και γενικότερα στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Όλοι οι παίκτες, διεκδικούν κάθε χαμένο σουτ.
»Ακόμη και ο ΜακΚάλεμπ που είναι κοντός θα πάει στο επιθετικό ριμπάουντ. Η παρουσία του Βέσελι, ο οποίος στα 2.11 παίζει στη θέση 3 και του Βράνιες με τα 2.29 του είναι αρκετές για να δημιουργηθούν αρκετά μις-ματς, τα οποία εκμεταλλεύτονται είτε για το επιθετικό ριμπάουντ, είτε στο λόου ποστ, όπου θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το ύψος με τον Βέσελι ή ακόμη και με τον Κέτσμαν.
»Θα προσπαθήσει να ανοίξει ή να βρει διαδρόμους για τον ΜακΚάλεμπ, ο οποίος είναι ένας παίκτης ιδιαίτερα διεισδυτικός και εκρηκτικός. Υπάρχει η απώλεια του Μάριτς, κάτι που δίνει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στον Βράνιες. Όταν δεν είναι αυτός στο παρκέ, ο Ρόμπερτς περνά στη θέση 5 με τον Ντζέκιτς στο 4, αν και συνήθως ο Ρόμπερτς βρίσκεται στην αρχική πεντάδα, δίπλα στον Βράνιες και στη θέση τέσσερα. Έχει ουσιαστικά το ρόλο του Λάσμε, καθώς μπορεί να επιτεθεί και με πρόσωπο και με πλάτη στο καλάθι.
»Ο Ντζέκιτς είναι εκπληκτικός σουτέρ, έχει το καλύτερο ποσοστό σε σουτ τριών πόντων στην Παρτιζάν, η οποία πρόσθεσε και τον Στέβαν Μιλόσεβιτς στη σύνθεσή της, ένα ψηλό παιδί (2.10, 1985), στη θέση του τραυματία Μάριτς. Παρά το ότι ανακοινώθηκε πρόσφατα, κάνει αρκετό καιρό προπονήσεις με την ομάδα. Ο Ράσιτς έρχεται από τον πάγκο, παίζει ως 1 ή 2 και είναι ο καλύτερος περιφερειακός σουτέρ μαζί με τον Κέτσμαν. Δεν πρέπει να του δώσουμε χώρο να σηκωθεί και να σουτάρει, γιατί θα το εκμεταλλευτεί άμεσα. Θα περιμένουμε να δούμε και άμυνα ζώνης, την οποία η Παρτιζάν χρησιμοποιεί κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια της.
»Σε αυτή την περίπτωση προσπαθεί να σπρώξει την μπάλα προς τον Βράνιες, ο οποίος γεμίζει τη ρακέτα. Επίσης, είναι ομάδα που θα αφήσει ανοιχτά, μακρινά σουτ, γιατί η στρατηγική της είναι αυτή. Θα πρέπει να ελέγξουμε το ριμπάουντ, να πάμε σε όλες τις μάχες σώμα με σώμα που θα γίνουν, γιατί είναι ομάδα σκληρή, η οποία δεν καταλαβαίνει από δυσκολίες και ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει, όπως έκανε με τη Λιέτουβος Ρίτας, στην έδρα της, όπου παίρνει μεγάλη βοήθεια και ενέργεια από τον κόσμο της.
»Ποτέ δεν είναι εύκολα τα παιχνίδια με την Παρτιζάν. Είναι μια ομάδα που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του προπονητή και έχει κορμιά για να παλέψει σε κάθε στιγμή του αγώνα. Πρέπει λοιπόν κι εμείς να είμαστε έτοιμοι, να είμαστε έτοιμοι για 40 λεπτά αγώνα, συγκεντρωμένοι απόλυτα, να ελέγξουμε τον αέρα και να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που θα μας δώσει το παιχνίδι, να διαβάσουμε σωστά και γρήγορα καταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο παρκέ.
»Είμαστε καλά με δεδομένα κάποια προβλήματα που είναι γνωστά. Περιμένουμε τον Χέισλιπ, προκειμένου να ενσωματωθεί και αυτός στην ομάδα. Έχω μιλήσει μαζί του, ήταν σε προπονητικό πρόγραμμα, σίγουρα χρειάζεται να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Αυτό είναι το πρωτεύον. Αυτό που προέχει είναι η ομάδα. Επιτακτική ανάγκη για εμάς είναι να είναι γεμάτο το γήπεδο. Να έχουμε sold out αν γίνεται. Είπα νωρίτερα ότι η Παρτιζάν παίρνει δύναμη στην έδρα της, αλλά και το ίδιο και εμείς.
»Όταν τραγουδούν, είναι εκδηλωτικοί, αυτή η ενέγρεια της κερκίδας μεταφράζεται σε ενέργεια στο παρκέ για την ομάδα. Το έχουμε επισημάνει ότι στο Τοπ16 μετράνε τα πάντα. Ένα δευτερόλεπτο, μία πάσα, μια βουτιά, μια βοήθεια, το να πάρεις ή να δώσεις ένα φάουλ. Η κάθε φάση μετράει, ο κάθε πόντος. Ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Παναθηναϊκού και θα είναι σημαντικό να βοηθήσει τους παίκτες να βγάλουν μεγαλύτερη ενέργεια μέσα στο παρκέ».