Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στην 7η θέση η Ρωσία, επικράτησε με 89-66 της Τουρκίας

Στην 7η θέση η Ρωσία, επικράτησε με 89-66 της Τουρκίας

Με την 7η θέση συμβιβάστηκε η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Στην τελευταία της αναμέτρηση απέναντι στην Τουρκία, επικράτησε χωρίς να δυσκολευτεί, 89-66, σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8. Η Ρωσία έχει μείνει από το Σάββατο εκτός της προνομιούχου εξάδας που δίνει άμεση πρόκριση στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το 2010 και προσμένει σε wild card από την παγκόσμια ομοσπονδία.

105

Με την 7η θέση συμβιβάστηκε η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Στην τελευταία της αναμέτρηση απέναντι στην Τουρκία, επικράτησε χωρίς να δυσκολευτεί, 89-66, σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8.

Η Ρωσία έχει μείνει από το Σάββατο εκτός της προνομιούχου εξάδας που δίνει άμεση πρόκριση στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το 2010 και προσμένει σε wild card από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Με την 7η θέση συμβιβάστηκε η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Στην τελευταία της αναμέτρηση απέναντι στην Τουρκία, επικράτησε χωρίς να δυσκολευτεί, 89-66, σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8.

Η Ρωσία έχει μείνει από το Σάββατο εκτός της προνομιούχου εξάδας που δίνει άμεση πρόκριση στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το 2010 και προσμένει σε wild card από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Οι Τούρκοι χωρίς κίνητρο αφού ως διοργανωτές μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ως διοργανωτές κατέλαβαν την 8η και τελευταία θέση στη βαθμολογούμενη τελική κατάταξη.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Ρώσοι με 16/24 τρίποντα έναντι 3/12 της Τουρκίας και παρά την απουσία του ΜακΚάρτι (ξεκουράστηκε) κατέστρεψαν το παιχνίδι των αντιπάλων.

Η Τουρκία που παρατάχθηκε χωρίς το μεγάλο αστέρι της Ερσάν Ιλιάσοβα προηγήθηκε με 9-0. Ο Ομέρ Ασίκ πάλευε μόνος του απέναντι στην ισχυρή φροντ λάιν των Ρώσων και σημείωσε 14 πόντους στο ημίχρονο.

Με τρεις παίκτες (Πονκρασόφ, Ζοζουλίν και Φριτζόν) να έχουν πετύχει διψήφιο νούμερο πόντων ήδη από το πρώτο μισό και 10/14 τρίποντα (2/7 η Τουρκία στο ίδιο διάστημα), η Ρωσία προηγήθηκε, 40-51 στο 20ο λεπτό.

Ο Βιτάλι Φριτζόν έφτασε τους 26 πόντους με 7/11 τρίποντα, από 16 πέτυχαν Ζοζουλίν και Πονκρασόφ, 13 ο Κουρμπάνοφ και 11 ο Μόνια για να αγγίξει τη μέγιστη τιμή της η διαφορά, +23, 66-89, με την εκπνοή του χρόνου.

Νταμπλ νταμπλ σημείωσε ο Ομέρ Ασίκ με 24 πόντους και 11 ριμπάουντ για την οικοδέσποινα του επόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 40-51, 59-68, 66-89

ΤΟΥΡΚΙΑ (Μπόγκνταν Τάνιεβιτς): Γιαρανγκουμέ 2, Γκιουλέρ 2, Ατσούρ 6 (2), Ονάν 5 (1), Ερντέν 9, Τουντσερί, Σαβάς 4, Ασίκ 24, Αρσλάν 6, Ερσέκ 4, Τούρκογλου 4.

ΡΩΣΙΑ (Ντέιβιντ Μπλατ): Βορόντσεβιτς, Κουρμπάνοφ 13 (1), Μπίκοφ, Φριτζόν 26 (7), Σοκόλοφ 5, Μόνια 11 (3), Πονκρασόφ 16 (1), Ζοζουλίν 16 (4), Μοζγκόφ 2.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο