H Σχολή Βακαλό Art and Design παρουσιάζει την έκθεση «city-reality-show» από τις 15 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου 2009 με επίκεντρο τον τρόπο ζωής μιας μεγαλούπολης στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Ιδέες, προβληματισμοί και ερωτήματα για το φαινόμενο της σύγχρονης μεγαλούπολης, όπου διαδραματίζονται τόσο οι ανθρώπινες σχέσεις, όσο και οι κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές λειτουργίες, […]
H Σχολή Βακαλό Art and Design παρουσιάζει την έκθεση «city-reality-show» από τις 15 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου 2009 με επίκεντρο τον τρόπο ζωής μιας μεγαλούπολης στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.
Ιδέες, προβληματισμοί και ερωτήματα για το φαινόμενο της σύγχρονης μεγαλούπολης, όπου διαδραματίζονται τόσο οι ανθρώπινες σχέσεις, όσο και οι κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές λειτουργίες, παρουσιάζονται στην εικαστική έκθεση με τίτλο «city-reality-show» που διοργανώνει η Σχολή Βακαλό Art and Design με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από 15 έως και 29 Σεπτεμβρίου 2009.
Η κεντρική ιδέα της έκθεσης περιστρέφεται γύρω απότρεις άξονες, όπως ορίζονται και από τον τίτλο της: τον αστικό χώρο ως πραγματικότητα (reality), τη μεγαλούπολη ως ένα φαντασμαγορικό θέαμα (show) και τη σύγχρονη Αθήνα ως ένα μεγάλο «reality show».
Ενδεικτικά, οι θεματικές περιοχές στις οποίες αναπτύσσεται η έκθεση περιλαμβάνουν ζητήματα αισθητικής, ιστορικότητας και αναπαράστασης της πόλης, την εμπειρία της αστικής [urban] περιπλάνησης, τις μορφές ρύπανσης (φυσικής, οπτικής, ηχητικής), τη σχέση πολεοδομικής τάξης και ταξικότητας, τις διαδικασίες επιτήρησης και ελέγχου, τη συμβολή των μεταναστών στη λειτουργία και την αισθητική της πόλης, ποικίλες εικαστικές και αρχιτεκτονικές προτάσεις εναλλακτικών χρήσεων/διαμορφώσεων του αστικού περιβάλλοντος και των αντικειμένων του, κ.ά. Τα έργα ανήκουν σε ένα ευρύ φάσμα εκφραστικών τρόπων και εφαρμογών, όπως: εικαστικές αναπαραστάσεις, αρχιτεκτονικά σχέδια και μακέτες, κολλάζ, φωτογραφίες, ασαμπλάζ και τρισδιάστατες κατασκευές, έντυπα και βιβλία, δημόσιες δράσεις, χάπενινγκ, ντοκουμέντα, κείμενα, κ.λπ.
Το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων έχει προκύψει από το εκπαιδευτικό προγράμμα της Σχολής, ωστόσο, δεν πρόκειται για μια παρουσίαση σπουδαστικών εργασιών ούτε για εξειδικευμένη έκθεση εικαστικών έργων ή πολεοδομικών/αρχιτεκτονικών μελετών. Στόχος είναι να προσφέρει στο κοινό μια συνολική «εμπειρία» του αστικού χώρου, βασισμένη στους προβληματισμούς και τη φαντασία νέων δημιουργών, λίγο πριν κληθούν, ως επαγγελματίες πια, να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αστικού τοπίου των επόμενων δεκαετιών.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας