Έντεκα νέοι τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι της Α.Σ.Κ.Τ. θα παρουσιάζουν έργα τους από τις 8 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Η «Απόλυτη Εκκίνηση» για 11 Έλληνες εικαστικούς τελειόφοιτους ή απόφοιτους της Α.Σ.Κ.Τ. ξεκινάει από τις 8 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στο Κέντρο Τεχνών του […]
Έντεκα νέοι τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι της Α.Σ.Κ.Τ. θα παρουσιάζουν έργα τους από τις 8 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.
Η «Απόλυτη Εκκίνηση» για 11 Έλληνες εικαστικούς τελειόφοιτους ή απόφοιτους της Α.Σ.Κ.Τ. ξεκινάει από τις 8 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων και επιμελούνται η Αννα Χατζηνάσιου και η Αλεξάνδρα Οικονόμου.
Η έκθεση επικεντρώνεται στην παρουσίαση της δουλειάς έντεκα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, των Νίκου Βαρυτιμιάδη, Γιάννη Γκανά, Μαριάννας Γκιόκα, Ειρήνης Ευσταθίου, Αλέξανδρου Λάιου, ΛεωνίδαΛιάμπεη, Μαργαρίτας Μυρογιάννη, Κοσμά Νικολάου, Πάνου Φαμέλη, Μάρως Φασουλή & Κώστα Χριστόπουλου, οι οποίοι εκφράζονται με ποικίλα εκφραστικά μέσα όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο και εγκαταστάσεις. Τα έργα τους παρουσιάζουν ένα κοινό ενδιαφέρον όσον αφορά στη διερεύνηση της πόλης και αντανακλούν κριτικά την σχέση τους με τον αστικό χώρο, δίνοντας έμφαση στον πολιτικό, ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό του πλαίσιο.
Στο επίκεντρο του προβληματισμού της έκθεσης, σε σχέση με την αστική πραγματικότητα, βρίσκονται ζητήματα της μνήμης, του τοπίου και της ιστορίας, οι σχέσεις ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο, η αρχιτεκτονική, η αποξένωση, η αγωνία, η μελαγχολία και ο θάνατος, η δημοκρατία, η ελληνικότητα, οι σχέσεις εξουσίας και η μετανάστευση. Ο κάθε καλλιτέχνης με τον τρόπο του, εστιάζει στην ιδιοτυπία της Αθήνας, εμπνεόμενος από τον άναρχο αλλά και γεμάτο ζωή τοπίο της.
Στα έργα των καλλιτεχνών ανιχνεύονται επίσης θέματα που σχετίζονται με κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, όπως η πόλη ως πολυπολιτισμική μητρόπολη, η ξενοφοβία, η σύγχρονη πραγματικότητα της Ελλάδας. Ακόμα γίνονται αναφορές στα επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008, στην καταστροφή του περιβάλλοντος, όπως και αναφορές στην αδικία, στη βία και στο ρατσισμό.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας