Πέμπτη 01 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
«Κυνόδοντας», Παπούλια και Τσώνη ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο

«Κυνόδοντας», Παπούλια και Τσώνη ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο

Ταινίες από την Ελλάδα και τη Σερβία σάρωσαν την Πέμπτη τα σημαντικότερα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο. Ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου έλαβε το ειδικό βραβείο της επιτροπής, ενώ το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού μοιράστηκαν η Αγγελική Παπούλια και η Μαίρη Τσώνη για τους ρόλους τους στην ίδια ταινία.

43

Ταινίες από την Ελλάδα και τη Σερβία σάρωσαν την Πέμπτη τα σημαντικότερα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο.

Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας απέσπασε η ταινία του Σέρβου σκηνοθέτη Βλάντιμιρ Πέρισιτς Κοινοί Άνθρωποι.

Η ταινία Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου έλαβε το ειδικό βραβείο της επιτροπής, ενώ το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού μοιράστηκαν η Αγγελική Παπούλια και η Μαίρη Τσώνη για τους ρόλους τους στην ίδια ταινία.

Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ μετείχαν δέκα ταινίες από την Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία.

Το φεστιβάλ έκλεισε με την προβολή του Παλαιστή, με τον αστέρα του Χόλιγουντ Μίκι Ρουρκ, ο οποίος ήταν επίτιμος προσκεκλημένος του Σαράγεβο, όπως και η πρωταγωνίστρια της σειράς X-Files Γκίλιαν Αντερσον.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ προβλήθηκαν συνολικά 232 ταινίες -οι 71 από αυτές μεγάλου μήκους- από 53 χώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο