Αγνωστες συνθέσεις τού Μότσαρτ παρουσιάστηκαν στο Ζάλτσμπουργκ
Δύο άγνωστες συνθέσεις για πιάνο τού Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ παρουσίασε στη γενέτειρά του Ζάλτσμπουργκ το Διεθνές Ίδρυμα Μότσαρτ. Επί αιώνες, τα έργα βρίσκονταν «κρυμμένα» στη δημοτική βιβλιοθήκη της Νάντης, στη δυτική Γαλλία.
Δύο άγνωστες συνθέσεις για πιάνο τού Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ παρουσίασε, στη γενέτειρά του Ζάλτσμπουργκ, το Διεθνές Ίδρυμα Μότσαρτ.
Επί αιώνες, τα έργα βρίσκονταν «κρυμμένα» στη δημοτική βιβλιοθήκη της Νάντης, στη δυτική Γαλλία, και η αυθεντικότητά τους διαπιστώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008. Τα έργα εκτελέστηκαν την Κυριακή από τον Αυστριακό πιανίστα Φλόριαν Μπίρσακ.
Τα δύο κομμάτια συνέθεσεο Μότσαρτ σε ηλικία 8 ετών, και καταγράφηκαν από τον πατέρα του, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε ακόμη τη σημειογραφία μουσικής σε πεντάγραμμο. Ανήκουν στο «Μουσικό Βιβλίο για τη Ναρνέλ», σημειωματάριο του πατέρα του Μότσαρτ για την κόρη του.
Ο κορυφαίος Αυστριακός συνθέτης πέθανε το 1791, σε ηλικία 35 ετών, αφήνοντας ως κληρονομιά στην ανθρωπότητα περισσότερα από 600 μουσικά έργα.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας