Στη μικρή Ματίλντα Λέτζερ το Όσκαρ Β ανδρικού ρόλου
Η Ματίλντα Λέτζερ, η τρίχρονη κόρη του εκλιπόντος Aυστραλού ηθοποιού Χιθ Λέτζερ, θα λάβει το Όσκαρ του πατέρα της, εάν οι προβλέψεις, που τον θέλουν φαβορί για το βραβείο Β Ανδρικού Ρόλου, επαληθευτούν το βράδυ της 22ας Φεβρουαρίου. Αγνωστο παραμένει το ποιος θα το παραλάβει από τη σκηνή του Kodak Theater.
Η Ματίλντα Λέτζερ, η τρίχρονη κόρη του εκλιπόντος Aυστραλού ηθοποιού Χιθ Λέτζερ, θα λάβει το Όσκαρ του πατέρα της, εάν οι προβλέψεις που τον θέλουν φαβορί για το βραβείο Β Ανδρικού Ρόλου επαληθευτούν.
Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το ποιος θα το παραλάβει από τη σκηνή του Kodak Theater το βράδυ της 22ας Φεβρουαρίου.
Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, Τεχνών και Επιστημών αποφάσισε ότι, σε περίπτωση που ο Λέτζερ βραβευτεί μετά θάνατον για το ρόλο του ως Τζόκερ στην ταινία Ο Σκοτεινός Ιππότης, η μικρή Ματίλντα να παραλάβει το Οσκαρ όταν γίνει 18 ετών.
Μέχρι τότε, υπεύθυνη για τη φύλαξη του χρυσού αγαλματιδίου θα είναι η μητέρα της, Μισέλ Ουίλιαμς.
Η μικρή Ματίλντα είναι η μοναδική νόμιμη κληρονόμος του ηθοποιού, καθώς οι γονείς της δεν είχαν παντρευτεί.
Ο Λέτζερ θεωρείται βέβαιος νικητής του Όσκαρ. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι ο δεύτερος ηθοποιός που θα βραβεύεται από την Ακαδημία μετά θάνατον, μετά τον Πίτερ Φιντς, ο οποίος κέρδισε μετά θάνατον (1976) το βραβείογια την ταινία Το Δίκτυο.
Η οικογένεια του Λέτζερ θα ταξιδέψει στο Λος Αντζελες ειδικά για να παραστεί στην τελετή.
Δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας The Age αναφέρει ότι ο πατέρας του εκλιπόντος Κιμ Λέτζερ, η μητέρα του Σάλι Μπελ και η αδελφή του Κέιτ Λέτζερ, θα παραστούν όλοι στην τελετή, αλλά ακόμη δεν έχουν αποφασίσει ποιος θα εκφωνήσει το λόγο εάν ο 28χρονος ταλαντούχος ηθοποιός βραβευτεί.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.