Παρασκευή 02 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στο σφυρί προσωπικά αντικείμενα του Μαχάτμα Γκάντι

Στο σφυρί προσωπικά αντικείμενα του Μαχάτμα Γκάντι

Τα γυαλιά, τα δερμάτινα σανδάλια και το ρολόι τσέπης του Μαχάτμα Γκάντι πρόκειται να δημοπρατηθούν τον Μάρτιο, στη Νέα Υόρκη, από τον οίκο δημοπρασιών Antiquorum Auctioneers. Τα έσοδα της δημοπρασίας υπολογίζεται να φτάσουν τις 30.000 δολάρια.

43

Τα γυαλιά, τα δερμάτινα σανδάλια και το ρολόι τσέπης του Μαχάτμα Γκάντι θα δημοπρατηθούν τον Μάρτιο στη Νέα Υόρκη, από τον οίκο δημοπρασιών Antiquorum Auctioneers.

Η εταιρεία, που ειδικεύεται στις πωλήσεις ρολογιών, εκτιμά ότι τα προσωπικά είδη του Γκάντι θα αποφέρουν κέρδη ύψους 20.000-30.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον κατάλογο του οίκου, που δεν αποκαλύπτει το όνομα του πωλητή, τα στρογγυλά γυαλιά που φορά ο πατέρας της ανεξαρτησίας της Ινδίας σε όλες τις φωτογραφίες του, τα είχε προσφέρει ο ίδιος σε ένα συνταγματάρχη που του ζήτησε τη συμβουλή του, λέγοντάς του πως ήταν τα μάτια με τα οποία είδε το όραμα της ελεύθερης Ινδίας.

Τα σανδάλια είχαν δοθεί το 1931 σε ένα Βρετανό αξιωματικό ο οποίος φωτογράφισε τον Γκάντι.

Το ρολόι, μάρκας Zenith, το είχε δωρίσει ο Γκάντι στην ανιψιά του, Αμπα Γκάντι, που ήταν και βοηθός του επί έξι χρόνια. Ο Γκάντι πέθανε στα χέρια της όταν δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση το 1948.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο