Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αήττητες πορεύονται Καραντάσιου, Αρβανίτη στο Όπεν της Ισπανίας

Αήττητες πορεύονται Καραντάσιου, Αρβανίτη στο Όπεν της Ισπανίας

Ακόμα μία μονοψήφια θέση σε τουρνουά του Παγκοσμίου Σιρκουί εξασφάλισαν οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη. Η Εθνική μας ομάδα πέτυχε το «δύο στα δύο» στο Όπεν της Ισπανίας, καθώς νίκησε αρχικά τις Ολλανδές Κάντικ/ Μούρεν (Νο 26) με 2-0, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης επικράτησε 2-0 των... γηπεδούχων Καμπίσι/ Λοθάνο (Νο 10).

66

Ακόμα μία – 14η συνεχόμενη – μονοψήφια θέση σε τουρνουά του Παγκοσμίου Σιρκουί εξασφάλισαν οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη. Η Εθνική μας ομάδα (Νο 7) πέτυχε το «δύο στα δύο» στο Όπεν της Ισπανίας, καθώς νίκησε αρχικά τις Ολλανδές Κάντικ/ Μούρεν (Νο 26) με 2-0 (21-19, 21-17), ενώ το απόγευμα της Τετάρτης επικράτησε 2-0 (21-11, 21-14) των… γηπεδούχων Καμπίσι/ Λοθάνο (Νο 10).

Το ελληνικό δίδυμο συνεχίζει αήττητο σε έναν αγωνιστικό χώρο που ευνοεί το στιλ παιχνιδιού της. Το πιο σημαντικό όμως για τις Ελληνίδες δεν είναι ότι κατάφεραν να δείξουν την υπεροχή τους έναντι των Ισπανίδων, αλλά το ότι τους χαμογέλασε η τύχη σε σχέση με το ματς του γ γύρου.

Την Πέμπτη θα παίξουν με τις Κρέσπο/ Ριμπάλτα (Νο 15), την ομάδα που έκανε την έκπληξη του β γύρου. Οι Κουβανέζες νίκησαν με 2-1 (17-21, 21-12, 15-7) τις Αμερικανίδες Μπράναγκ/ Γιανγκς (Νο 2 του ταμπλό) και τις έστειλαν στο ταμπλό των ηττημένων!

Νωρίτερα, η ομάδα από την Κούβα είχε νικήσει και τις Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη (Νο 18) με 1-2 (16-21, 21-19, 10-15) από τις Κουβανέζες Κρέσπο/ Ριβάλτα (Νο 15). Καθοριστικό για την τελική έκβαση του αγώνα υπήρξε το τάι μπρέικ, στο οποίο οι Ελληνίδες είχαν κακό ξεκίνημα και έμειναν πίσω στο σκορ 4-8.

Κουτρουμανίδου και Τσιαρτσιάνη κατέλαβαν την 25η θέση, καθώς έχασαν και το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας με 1-2 (17-21, 21-19, 9-15) από τις Νορβηγίδες Μαασέιντ/ Γκλέσνες.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή Μανώλη Ρουμελιώτη η μεγαλύτερη δυσκολία αυτή τη στιγμή για τις Θάλεια/ Μαρία έχει να κάνει με το ψυχολογικό κομμάτι:

«Τα κορίτσια δείχνουν ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά ίσως τους βαραίνει το άγχος των αποτελεσμάτων. Όχι, τόσο πολύ για την ολυμπιακή πρόκριση, αλλά για την θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη. Ισως κάποια στιγμή να υποχρεωθούν να αγωνιστούν στα προκριματικά, κάτι που θα τις επιβαρύνει με κούραση σε μια δύσκολη χρονιά.

» Τις επόμενες ημέρες τα κορίτσια θα προπονηθούν με στόχο να χαλαρώσουν και να επανέλθουν δυνατές, έτοιμες για μονοψήφια αποτελέσματα. Γιατί είναι βέβαιο πως αγωνιστικά έχουν τη δυνατότητα για τέτοιες θέσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο