Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πρωτοπορία Λοέμπ στο ράλι ης Σαρδηνίας αλλά με τις Ford στο κατόπι του

Πρωτοπορία Λοέμπ στο ράλι ης Σαρδηνίας αλλά με τις Ford στο κατόπι του

Ο Σεμπαστιέν Λοέμπ παραμένει επικεφαλής της γενικής κατάταξης του Ράλι Σαρδηνίας ύστερα από την ολοκλήρωση της 2ης μέρας, όμως νιώθει πλέον... καυτή την ανάσα των δύο Ford Focus WRC, τα οποία μοιράζονται την 2η θέση πίσω του.

89

Ο Σεμπαστιέν Λοέμπ παραμένει επικεφαλής της γενικής κατάταξης του Ράλι Σαρδηνίας ύστερα από την ολοκλήρωση της 2ης μέρας, όμως νιώθει πλέον… καυτή την ανάσα των δύο Ford Focus WRC, τα οποία μοιράζονται την 2η θέση πίσω του.

Έχοντας κάνει το 1-2 την Παρασκευή (16/5), οι Λοέμπ και Ντάνι Σόρντο με τα Citroen C4 WRC είχαν το μειονέκτημα να μπαίνουν πρώτοι στις ειδικές, καθώς ουσιαστικά «καθάριζαν» τον δρόμο για τους υπόλοιπους.

Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι Μίκο Χίρβονεν και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, οι οποίοι δεν άργησαν να περάσουν τον Σόρντο και να κλείσουν την διαφορά τους από τον Λοέμπ στα 29.4.

Ειδικά ο Λάτβαλα ήταν εντυπωσιακός, καθώς κέρδισε και τις 6 ειδικές της 2ης μέρας, επανορθώνοντας έτσι για το οδηγικό σφάλμα που είχε κάνει στην 2η ειδική του ράλι, χάνοντας 1,5 λεπτό σε χρόνο.

«Ήταν μια καλή μέρα, αλλά απογοητεύτηκα κάπως από την εμφάνισή μου στην τελευταία ειδική. Έφυγα ανοιχτά σε μια στροφή και έχασα χρόνο. Δεν υπάρχει τακτική αυτή τη φορά, απλά οδηγώ όσο πιο γρήγορα μπορώ» σχολίασε ο Φινλανδός.

Πλέον, ο Λάτβαλα θα ξεκινάει δεύτερος τις ειδικές της 3ης μέρας του ράλι, επειδή ήταν ταχύτερος από τον Χίρβονεν στην τελευταία ειδική, όπως αναφέρει ο σχετικός κανονισμός όταν δύο οδηγοί έχουν τον ίδιο ακριβώς χρόνο.

Τις δυσκολίες αυτής της θέσης ένιωσε για τα καλά στο πετσί του το Σάββατο (17/5) ο Σόρντο. Ο Ισπανός δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των εργοστασιακών Ford, με αποτέλεσμα να πέσει πίσω και από τον Τζίτζι Γκάλι της Stobart Ford, στην 5η θέση.

Εκτος είναι ο Κρις Ατκινσον με Subaru, έχοντας χάσει πλέον την επαφή του με τους πρωτοπόρους, ενώ στην 7η θέση παραμένει ο Χένινγκ Σόλμπεργκ (Munchis Ford), παρά την πίεση που ασκεί ο Ούρμο Ααβα με το ημιεργοστασιακό Citroen C4 WRC πίσω του.

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο Χρόνος

1. Λοέμπ Citroen C4 WRC 2h59:21.5

2. Λάτβαλα Ford Focus RS WRC + 29.4

= Χίρβονεν Ford Focus RS WRC + 29.4

4. Γκάλι Ford Focus WRC + 1:17.7

5. Σόρντο Citroen C4 WRC + 1:31.3

6. Ατκινσον Subaru Impreza WRC + 2:42.1

7. Χ. Σόλμπεργκ Ford Focus WRC + 4:29.0

8. Ααβα Citroen C4 WRC + 4:34.5

9. Αντερσον Suzuki SX4 WRC + 5:45.9

10. Π. Σόλμπεργκ Subaru Impreza WRC + 7:29.2

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο