Μέχρι την Ινδία οι συνέπειες από τη βλάβη τηλεπικοινωνιακών καλωδίων στη Μεσόγειο
Το διαδικτυακό «μπλακάουτ» που ξεκίνησε με τη θραύση δύο υποβρύχιων καλωδίων στη Μεσόγειο επηρεάζει όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και την Ινδία, όπου η κίνηση δεδομένων μειώθηκε έως και 50%.
36
Το διαδικτυακό «μπλακάουτ» που ξεκίνησε με τη θραύση δύο υποβρύχιων καλωδίων στη Μεσόγειο επηρεάζει όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και την Ινδία, όπου η κίνηση δεδομένων μειώθηκε έως και 50%.
Οι ινδικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών προσπαθούν την Παρασκευή να δρομολογήσουν τη διαδικτυακή κίνηση μέσω δορυφόρων και άλλων εναλλακτικών οδών. Η ακμάζουσα ινδική βιομηχανία στην οποία πολλές ξένες εταιρείες αναθέτουν υπηρεσίες, όπως η εξυπηρέτηση πελατών και η επεξεργασία αιτήσεων, διαβεβαιώνει ότι τα εφεδρικά συστήματα επαρκούν.
Οι πάροχοι πρόσβασης εκτιμούν ότι η χωρητικότητα των δικτύων θα έχει αποκατασταθεί κατά 80% έως το απόγευμα της Παρασκευής.
Τα προβλήματα οφείλονται στη θραύση δύο υποβρύχιων καλωδίων την Τετάρτη, λίγο έξω από την Αλεξάνδεια της Αιγύπτου, όπου σπεύδουν τώρα ειδικά πλοία. Η βλάβη έπληξε άμεσα την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία, ενώ στην Ινδία το πρόβλημα άργησε να εμφανιστεί.
Τα καλώδια SEA-ME-WE-4 και FLAG, με πάχος γύρω στο ένα εκατοστό, αναμένεται να έχουν επιδιορθωθεί σε διάστημα δύο εβδομάδων.
Το παγκόσμιο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο περιλαμβάνει συνήθως αρκετά εφεδρικά συστήματα και εναλλακτικές οδούς ώστε η θραύση ενός καλωδίου να μην γίνεται καν αντιληπτή.
Προφανώς, όμως, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ένα από τα πλέον εκτεταμένα διαδικτυακά μπλακάουτ συνέβη τον Δεκέμβριο του 2006, όταν ένας σεισμός 7,1 Ρίχτερ έκοψε εννέα υποβρύχια καλώδια ανάμεσα στην Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες και απέκοψε για μέρες τη σύνδεση της ΝΑ Ασίας με τον υπόλοιπο κόσμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ντεμπούτο για τον Μόρις στον Ολυμπιακό: Η 12άδα με τον Κολοσσό
- Φοινικούντα: «Ο γιος μου είναι αθώος» – Τι λέει ο πατέρας του 22χρονου που συνελήφθη
- Τσουκαλάς: Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί σε δύο Ελλάδες – Οι λίγοι καλοπερνούν, οι πολλοί αγκομαχούν
- Τα δεδομένα για Μανδά: «Η Γιουβέντους εξετάζει σοβαρά την απόκτησή του»
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ο κυνισμός και η αλαζονεία του δεν πείθει κανέναν πια, ούτε τους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ
- Λέξεις της χρονιάς 2025: τι αποκαλύπτουν για τις εμμονές της ψηφιακής εποχής
- Αφαιρέθηκαν χωρίς εξήγηση φωτογραφίες από τα αρχεία Έπσταϊν – ανάμεσά τους και εικόνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ
- Κηφισιά: Εξιχνιάστηκε ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 21.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)



![Δημόσιο Χρέος: Γιατί «κατεβάζει» την παραγωγικότητα στην Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/debt-300x300.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442