Το Μαρούσι κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό αλλά δεν τον… ύπνωσε
Αγκαλιά με το θαύμα βρέθηκε το Μαρούσι, καθώς προηγείτο του Παναθηναϊκού ακόμα και με 16 πόντους, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» αποφάσισαν να σοβαρευτούν και με κορυφαίους τους Ουίνστον και Σπανούλη συνέχισαν το αήττητο σερί τους, καθώς επικράτησαν του Αμαρουσίου με 79-68.
Αγκαλιά με το θαύμα βρέθηκε το Μαρούσι, καθώς προηγείτο του Παναθηναϊκού ακόμα και με 16 πόντους, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» αποφάσισαν να σοβαρευτούν και με κορυφαίους τους Ουίνστον και Σπανούλη συνέχισαν το αήττητο σερί τους, καθώς επικράτησαν του Αμαρουσίου με 79-68.
Μετά τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά, που οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο (9-10), το Μαρούσι αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό, έτρεξε ένα σερί 15-0 και προηγήθηκε με 24-10 στο 9, έχοντας τον Κώστα Χαραλαμπίδη σε πολύ καλή μέρα.
H πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Αμαρουσιώτες να προηγούνται με 24-12, όμως, η μεγαλύτερη διαφορά για το Μαρούσι του Νίκου Λινάρδου, δημιουργήθηκε στο 11, όταν και προηγήθηκε με 28-12. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιστράτευσε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και κυρίως, ζήτησε από τους παίκτες του να βελτιώσουν την άμυνά τους. Ο «Σάρας» έδωσε κάποιες ανάσες στον Παναθηναϊκό, που είχε ήδη ξεκινήσει την επιχείρηση ανατροπής της εις βάρος του κατάστασης (21-30).
Μέχρι το 18 η διαφορά διατηρήθηκε κοντά στους 10 πόντους, αλλά στο τελευταλιο δίλεπτο το… σόου του Δημήτρη Διαμαντίδη σε άμυνα και επίθεση έφερε τη διαφορά στους τέσσερις (36-40, 20).
Τρία λεπτά χρειάστηκε στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός για να εκμηδενίσει τη διαφορά και να ισοφαρίσει σε 41-41 με τρίποντο του Σάνι Μπετσίροβιτς. Στο 25 οι «πράσινοι» πήραν για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ, με τρίποντο του Διαμαντίδη αυτή τη φορά (43-44), αλλά το Μαρούσι δεν έχασε την ψυχραιμία του. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης παρέμεινε συνδεδεμένος με το καλάθι και μαζί με τον Πάρκερ δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να …ξεφύγει (53-53, 30).
Στον Αγιο Θωμά το ντέρμπι καλά κρατούσε και ο Παναθηναϊκός έψαχνε ένα… ξέσπασμα για να ανοίξει το σκορ. Αυτό προσπάθησε να κάνει στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και τα κατάφερε, καθώς στο 34 το επιμέρους σκορ ήταν 12-3 υπέρ του (65-56). Το Μαρούσι απάντησε με άμυνα ζώνης και ο Καϊμακόγλου μείωσε σε 60-65, αλλά ο Σπανούλης βρήκε τη λύση από τα 6.25μ, δίνοντας και πάλι …αέρα 8 πόντων στον Παναθηναϊκό (68-60, 36).
Το… ζευγάρι Ουίνστον – Σπανούλης ανέλαβε δράση στα τελευταία λεπτά και επισφράγισε την κυριαρχία του Παναθηναϊκού, που έστω και δύσκολα συνέχισε το αήττητο σερί του επικρατώντας με 79-68.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.