«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον καλύτερο» δηλώνει ο Πέπου Χερνάντεθ
Στην Ισπανία σκέφτονται ήδη το αύριο. Το παιχνίδι με τη Γερμανία πέρασε, η ομάδα του Πέπου Χερνάντεθ περιμένει τον αντίπαλό της, που θα προκύψει από το ζευγάρι Ελλάδα - Σλοβενία. Ο Ισπανός τεχνικός, πάντως, δεν μπαίνει στη διαδικασία επιλογής. Ανησυχούμε μόνο για τον κακό μας εαυτό δηλώνει ο Χοσέ Καλντερόν.
Στην Ισπανία σκέφτονται ήδη το αύριο. Το παιχνίδι με τη Γερμανία πέρασε, η ομάδα του Πέπου Χερνάντεθ έκανε το …καθήκον της και τώρα περιμένει τον αντίπαλό της, που θα προκύψει από το ζευγάρι Ελλάδα – Σλοβενία. Ο Ισπανός τεχνικός, πάντως, δεν μπαίνει στη διαδικασία επιλογής, ενώ από την πλευρά του ο Χοσέ Καλντερόν, ανησυχεί μονάχα για τον κακό εαυτό της ομάδας του.
«Το μοναδικό που θέλαμε ήταν να πιέσουμε όσο γινόταν τη Γερμανία και να εκμεταλλευτούμε τα λάθη τους. Το στυλ παιχνιδιού μας είναι να πιέζουμε για 40 λεπτά. Τώρα, είμαστε εκεί που θέλαμε: στα ημιτελικά. Έχουμε και το κοινό υπέρ μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό.
»Θα αντιμετωπίσουμε τον νικητή του ζευγαριού Ελλάδα – Σλοβενία και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον καλύτερο. Ανησυχούμε μόνο για τον κακό εαυτό μας και όχι για τον αντίπαλό μας», είπε ο Ισπανός πλέι μέικερ.
Ο προπονητής του, Πέπου Χερνάντεθ συμπλήρωσε: «Έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τις καλύτερες ομάδες και οι καλύτερες ομάδες είναι εδώ. Η Ελλάδα και η Σλοβενία είναι πολύ καλές ομάδες. Δεν τις υποτιμούμε. Τις σεβόμαστε και θα δεν θα τις αντιμετωπίσουμε …χαλαρά».
Από την πλευρά του, ο Ντιρκ Νοβίτσκι, έκανε τα προγνωστικά του για τον τελικό. «Η Ισπανία έχει παίξει καλά μέχρι στιγμής στο τουρνουά και για μένα είναι φαβορί για την κατάκτησή του μαζί με τη Λιθουανία», είπε ο Γερμανός σούπερ σταρ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.