Τελετή για την πρωτιά της Ακρόπολης στην Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά
Εκδήλωση ανακήρυξης της Ακρόπολης ως πρώτου μνημείου στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς πραγματοποιείται την Δευτέρα στον Ιερό Βράχο. Την αποκάλυψη της ειδικής πλακέτας θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας.
Εκδήλωση ανακήρυξης της Ακρόπολης ως πρώτου μνημείου στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς πραγματοποιείται την Δευτέρα στον Ιερό Βράχο.
Την αποκάλυψη της ειδικής πλακέτας του πρώτου μνημείου – συμβόλου του καταλόγου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς – στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης – θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Στην τελετή θα παραστούν ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, ο Γάλλος ομόλογός του Ρενώ Ντοντιέ ντε Βαμπρ, πρεσβευτές κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δήμαρχος Αθηναίων και εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου.