Αναδρομική έκθεση Παναγιώτη Τέτση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ανδρου
Οι ανακαινισμένοι χώροι του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο θα πλημμυρίσουν με χρώμα και φως, παρουσιάζοντας αυτό το καλοκαίρι έργα του διακεκριμένου ζωγράφου της σύγχρονης νεοελληνικής ζωγραφικής Παναγιώτη Τέτση.
38
Οι ανακαινισμένοι χώροι του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο θα πλημμυρίσουν με χρώμα και φως, παρουσιάζοντας αυτό το καλοκαίρι έργα του διακεκριμένου ζωγράφου της σύγχρονης νεοελληνικής ζωγραφικής Παναγιώτη Τέτση.
Η έκθεση «Π. Τέτσης – Θάλαττα» εγκαινιάζεται το Σάββατο 24 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια έκθεση-αναδρομή στο έργο του Τέτση μέσα από ένα αγαπητό θέμα, τη θάλασσα.
Η θάλασσα ως βίωμα και μνήμη αποτελεί έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο, όπου ο καλλιτέχνης από το ξεκίνημά του εστίασε ένα σημαντικό μέρος των εικαστικών του προβληματισμών και αναζητήσεων που τον ανέδειξαν σε έναν αυθεντικό εκφραστή της θαλασσογραφικής παράδοσης.
Το πανάρχαιο αυτό θέμα ο Π.Τέτσης το ζωγραφίζει στο πνεύμα των καιρών, χωρίς στερεότυπα αλλά ούτε και ακραίες ρήξεις, οδηγώντας το στη σύγχρονη εικονογραφική του εκδοχή με κανόνες και αντιλήψεις που διαμορφώθηκαν κατά τις πρώτες δεκαετίες του αιώνα που μόλις πέρασε. Τα θαλασσινά του τοπία είναι ένας ύμνος στο Αιγαίο, τη θάλασσα του φωτός και των μύθων, τη θάλασσα των εναλλασσόμενων χρωματικών παραλλαγών και αποχρώσεων.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει ελαιογραφίες και υδατογραφίες μνημειακών κατά το πλείστον διαστάσεων, οι οποίες προέρχονται από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, αλλά και νέες δημιουργίες τις οποίες ο Π.Τέτσης ζωγράφισε με την ευκαιρία αυτού του αφιερώματος.
Θα συνοδεύεται από κατάλογο με κείμενα του Κυριάκου Κουτσομάλλη, διευθυντή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Τζουλιάνι Σεραφίνι, κριτικού και ιστορικού Τέχνης, καθώς και του Χάρη Καμπουρίδη, τεχνοκριτικού και σημειολόγου.
Όπως κάθε χρόνο και αυτή η έκθεση θα πλαισιωθεί από συζήτηση Στρογγυλής Tραπέζης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της Ανδρου, στις 25 Iουνίου. Τη συζήτηση θα συντονίσει, όπως και στο παρελθόν, η πρύτανις και πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Eυρώπης Eλένη Γλύκατζη-Aρβελέρ.
Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιάζονται καθημερινά στην αίθουσα προβολών του Mουσείου ταινίες για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου. Επίσης, κατά την περίοδο του Αυγούστου θα πραγματοποιούνται καθημερινά ξεναγήσεις στην έκθεση καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών.
Η έκθεση-αφιέρωμα στον Π.Τέτση πραγματοποιείται με την αποκλειστική χορηγία της Eurobank EFG.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Της άρεσε ο Μπεν Άφλεκ» – Η αποκάλυψη που έκανε ο Ματ Ντέιμον για τη σύζυγό του Λουτσιάνα και τον κολλητό του
- Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα – Εμφανίστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την ανήλικη
- Η «Ιθάκη» πλαγιοκοπεί το ΠΑΣΟΚ – Ο Τσίπρας έλκει τους 40+ του Ανδρουλάκη
- Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης: «Πάνω στα βάσανα που επιβάλλει ο άνθρωπος στον άνθρωπο»
- Η απάντηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Μόσχα: Ευφάνταστα σενάρια, ψευδείς ειδήσεις, ύβρεις, κατασκευασμένες πληροφορίες
- Προκλητικός ο Π. Μαρινάκης, απειλεί τους αγρότες – Ξορκίζει τις συνελεύσεις, βλέπει κομματικά εγκάθετους στα μπλόκα
- Εξεταστική: Να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης των ορκωτών λογιστών του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Πώς θα παίξει ο Άρης στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442