Δεύτερος ο Αρης στο ULEB Cup, ηττήθηκε 73-60 από τη Ντιναμό των Παπαδόπουλου, Φώτση
Ο Αρης αρκέσθηκε στη δεύτερη θέση του ULEB Cup, καθώς ηττήθηκε από τη Ντιναμό Μόσχας των Παπαδόπουλου, Φώτση με 73-60 στον τελικό του Σαρλερουά. Είναι το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του Ίβκοβιτς, ενώ η ρωσική ομάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Euroleague.
66
Ο Αρης αρκέσθηκε στη δεύτερη θέση του ULEB Cup, καθώς ηττήθηκε από τη Ντιναμό Μόσχας των Λάζαρου Παπαδόπουλου, Αντώνη Φώτση με 73-60 στον τελικό του Σαρλερουά.
Αντιθέτως, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κατέκτησε το τέταρτο τρόπαιο της καριέρας του στα Κύπελλα Ευρώπης. Η ρωσική ομάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Euroleague της επόμενης σεζόν.
Ήταν η πρώτη ήττα του Αρης ηττήθηκε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το Τορίνο (1993), την Προύσα (1997) και τη Θεσσαλονίκη (2003).
Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου, Ρούμπεν Ντάγκλας, αναδείχτηκε ΜVP χάρη στους 17 πόντους που πέτυχε.
Φραστική επίθεση στον Γιάννη Ιωαννίδη από οπαδούς του Άρη
Φραστική επίθεση στον Γιάννη Ιωαννίδη εξαπέλυσαν οπαδοί του Αρη στο Σαρλερουά του Βελγίου. Την ώρα που ο βουλευτής και πρώην προπονητής του Αρη περπατούσε στη βελγική πόλη το μεσημέρι, άνδρες με κασκόλ των «κιτρίνων» τον πλησίασαν με εχθρικές διαθέσεις κατηγορώντας τον για αδιαφορία προς την ομάδα.
«θυμάσαι τον Αρη μόνο σε τελικούς» κατηγόρησαν τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή για την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά και για την στήριξή του στον Ηλία Ζούρο πριν αντικατασταθεί από τον Αντρέα Ματσόν.
Αρης – Ντιναμό Μόσχας 60-73
Η επιθετική δυστοκία του Άρη στην τέταρτη περίοδο και η υπεροχή των Ρώσων στα ριμπάουντ (46 έναντι 29) ήταν τα κλειδιά στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου της Ντιναμό Μόσχας.
Παρά τα 17 λάθη των Ρώσων έναντι 9 του Αρη, η ελληνική ομάδα «χάρισε» στους Ρώσους το τρόπαιο εξαιτίας των αρνητικών ποσοστών ευστοχίας της σε δίποντα (13/35) και τρίποντα (7/31).
Ο Τσάτμαν σημείωσε 15 πόντους, ενώ 12 πέτυχε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Στον αντίποδα, ο Τερέλ Καστλ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Άρη με 17 πόντους, αλλά από εκεί και πέρα ο Αρης δεν είχε τις λύσεις που θα έπρεπε για έναν τελικό. Μπριούερ και Πάντιους δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.
Με πεντάρι τον Χαριτόπουλο που είχε ειδική αποστολή να σταματήσει τον Λάζαρο Παπαδόπουλο έστησε τους «κίτρινους» ο Αντρέα Ματσόν. Ο νεαρός σέντερ άφησε… άποντο εντός πεδιάς (0/5 δίποντα) τον Έλληνα διεθνή της Ντιναμό μέχρι το 16ο λεπτό με κόστος, όμως τέσσερα φάουλ.
Ο «Λάζος» αν και δεν σκόραρε, κέρδισε τις εναέριες μάχες και προσέφερε συγκομιδή πέντε ριμπάουντ μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου.
Η μάχη σώμα με σώμα είχε ως αποτέλεσμα το 18-19 στο 10 υπέρ των Ρώσων, ενώ ο Αρης είχε βρει στο πρόσωπο του Καστλ, τον σκόρερ που αναζητούσε.
Όταν στο 17ο λεπτό ο Παπαδόπουλος αντικαταστάθηκε από τον πρώην παίκτη των «κιτρίνων» Λικοχολίτοφ, ο Ιβκοβιτς στηρίχτηκε περισσότερο στην περιφέρεια και δικαιώθηκε γι αυτήν του την επιλογή.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγείτο με 28-26, αλλά το προβάδισμα άλλαξε χέρια με την είσοδο του Μπόγιαν Πόποβιτς. Ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για σερί 11-0 της Ντιναμό μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους.
Στην τρίτη περίοδο, ο Αρης πέτυχε την ανατροπή χάρη σε Στακ και Καστλ. Με επιμέρους σκορ 14-2 πέρασε μπροστά στο 35΄, 42-39. Όταν ο Χαριτόπουλος αποβλήθηκε με 5ο φάουλ, στη θέση του πέρασε ο Ουίλκινσον που ήταν θετικός για την ελληνική ομάδα.
Μετά το τρίποντο του Κουμπράκοφ, με το οποίο η Ντιναμό ισοφάρισε σε 42-42, οι Ρώσοι προσπέρασαν με 42-44 με κάρφωμα του Φώτση στο 27ο λεπτό.
Αν και η Ντιναμό σημείωσε μόλις 11 πόντους στην τρίτη περίοδο έναντι 17 του Άρη, αν και οι Ρώσοι είχαν υποπέσει σε 13 λάθη έναντι μόλις 6 του Αρη έως το 30, η υπεροχή τους στα ριμπάουντ ήταν αυτή που τους επέτρεπε να παραμένουν σε τροχιά νίκης.
Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος διαμόρφωσε το σκορ τρίτης περιόδου, 45-48 και πήρε στις πλάτες του τη Ντιναμό στο ίδιο διάστημα. Το πρώτο καλάθι για την ελληνική ομάδα πέτυχε ο Πέτροβιτς -έξω από τα 6.25- στο 34ο λεπτό, μειώνοντας σε 48-52.
Μετά το 5ο φάουλ του Ουίλκινσον, οι Ρώσοι ανέβασαν στην μεγαλύτερη τιμή της τη διαφορά στο 36ο λεπτό, όταν προηγήθηκαν με +10, 51-61.
Με zone press στο 38ο λεπτό, ο Αρης έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια για ανάκαμψη και μείωσε προσωρινά σε 56-63 με γκολ φάουλ του Μπρούερ. Στη ρουλέτα των ελευθέρων βολών, οι Ρώσοι αναδείχτηκαν νικητές.
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 28-37, 45-48, 60-73
ΑΡΗΣ (Αντρέα Ματσόν): Μπρούερ 7, Καστλ 17 (2), Στακ 10 (2), Σιγάλας 10 (2), Ουίλκινσον 7, Πέτροβιτς 3 (1), Κουλ, Ασημακόπουλος, Χαριτόπουλος, Πάντιους 6, Ορφανός, Τέιλορ
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Τσάτμαν 15 (2), Λικχολίτοφ, Ντομάνι 5 (1), Βασίλιεφ, Πόποβιτς 17 (1), Μπίκοφ, Κουμπράκοφ 3 (1), Παπαδόπουλος 12, Ντάγκλας 17 (3), Φώτσης 4
* Ο τελικός άρχισε με πεντάλεπτη καθυστέρηση, καθώς οι φίλοι του Αρη γέμισαν τον αγωνιστικό με χαρτιά.
Δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Αντρέα Ματσόν
«Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και να κάνουμε μέσα στο παρκέ αυτά που είχαμε στο μυαλό μας. Παίξαμε καλά στην άμυνα. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Κρατήσαμε μια τέτοια ομάδα σε χαμηλά ποσοστά. Δεν ήμασταν τόσο καλοί στην επίθεση, όσο στην άμυνα.
» Δεν είναι εύκολο να είσαι φρέσκος στην επίθεση όταν παίζεις έτσι στην άμυνα. Το παιχνίδι αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ τα νέα μας παιδιά. Το χειρότερο ήταν ότι είχαμε το κόσμο μας που άξιζε το Κύπελλο.
» Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ δύσκολη ομάδα. Το πιο σημαντικό σουτ ήταν αυτό του Κουμπράκοφ όταν η Ντιναμό μας ισοφάρισε σε 42-42. Πιστεύω ότι ήταν το "κλειδί" του παιχνιδιού.»
Αναφορικά στην πολύ καλή παρουσία του Γιώργου Σιγάλα:
«Πρώτα απ’ όλα πιστεύω ότι αν όλοι, και είμαι σίγουρος για αυτό, είναι πραγματικοί άνδρες θα πρέπει να σηκώσουν το κεφάλι όταν τους χρειάζεται η ομάδα. Οι αληθινοί άνδρες πρέπει να σηκώνονται.
» Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Θέλω να δω με τα παιδιά το παιχνίδι για να μάθουμε από τα λάθη μας. Το παιχνίδι τελείωσε και οι δημοσιογράφοι κάνετε τις κρίσεις σας και εγώ πρέπει να δω τι γίνεται από και πέρα.»
Γιώργος Σιγάλας
«Υπάρχει δρόμος μπροστά. Θέλαμε το Κύπελλο. Υπάρχει όμως το πρωτάθλημα. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι όσο γίνεται πιο γρήγορα και δουλέψουμε.»
Αντώνης Φώτσης
«Και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό μπάσκετ. Εμείς ήμασταν περισσότερο αποφασισμένοι και πήραμε τη νίκη. Ο Αρης έπαιξε το δικό του μπάσκετ. Ημασταν πιο συγκεντρωμένοι. Η διαφορά ήταν στις λεπτομέρειες.»
Λάζαρος Παπαδόπουλος
«Ελέγξαμε τον ρυθμό. Πήραμε φάουλ και βάλαμε τα ελεύθερα σουτ. Είναι πετυχημένη χρονιά, αλλά ακόμη δεν τελείωσε για μας. Αφιερώνω τον τίτλο στους ανθρώπους του μπάσκετ που το αγαπάνε και το χαίρονται. Ένιωσα όμορφα με την ατμόσφαιρα. Το ευχαριστήθηκα.»
Θανάσης Τζεβελέκης (πρόεδρος ΚΑΕ Αρης)
«Η πικρία είναι μεγάλη. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τον τελικό. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που έχει μπάτζε τέσσερις φορές μεγαλύτερο από εμάς. Δεν τα καταφέραμε. Η εμφάνιση αυτή είναι παρακαταθήκη για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.
» Πιστεύω να πάμε καλά και ο κόσμος με την παρουσία του του και οι παίκτες να παλέψουμε για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Η ζωή έτσι είναι με τα κατά και τα καλά. Αύριο είναι μια άλλη μέρα.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ.): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
- Μπενίτεθ: «Δεν κάναμε τίποτα για να παλέψουμε »
- Νίκολιτς: «Θέλαμε να βρει φόρμα ο Γιόβιτς»
- Τα όμορφα πρότζεκτ, όμορφα μπορούν να καούν
- Ο Μπραχίμ Ντίας έχασε το πέναλτι – Εκτέλεσε α λα Πανένκα και απέκρουσε ο γκολκίπερ της Σενεγάλης (vid)
- Χαμός στον τελικό του Κόπα Αφρικα: Έφυγαν οι Σενεγαλέζοι στο 97′ μετά το πέναλτι υπέρ του Μαρόκου (vids)
- ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 4-0: Με τέσσερα γκολ του Γιόβιτς η «Ένωση» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442