Συναυλία για τα 80 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στις 27 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στις 27 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Θα παρουσιαστούν τα έργα Ερημιά σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, ένας κύκλος τραγουδιών, όπου ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης καταθέτει διάφορες μουσικές στιγμές που τον επηρέασαν και τον διαμόρφωσαν ως συνθέτη και Μπαλάντες σε ποίηση Μανώλη Αναγνωστάκη, που ο συνθέτης έγραψε κι ονόμασε έτσι θέλοντας να ξεφύγει από την προσπάθεια κύκλων να τον χαρακτηρίσουν δημιουργό μόνο πολιτικών τραγουδιών.
Θα ερμηνεύσουν, εκτός από τους δεκατρείς δεξιοτέχνες μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής, οι Μαρία Φαραντούρη, Μανώλης Μητσιάς και Πέτρος Πανδής.
Και τα δύο έργα του συνθέτη θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό ύστερα από αρκετές δεκαετίες.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας