Τη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες του αιώνα παρουσιάζει το περιοδικό Time
Τον κατάλογο με τις 100 καλύτερες ταινίες των 90 χρόνων της ζωής του παρουσιάζει στο τρέχον τεύχος του το περιοδικό Time. Οι κριτικοί Σίκελ και Κόρλις προκαλούν αίσθηση, αφού από τη λίστα απουσιάζουν «κλασικές» ταινίες. Δεν λείπει όμως ο Θ.Αγγελόπουλος με το Βλέμμα του Οδυσσέα.
Τον κατάλογο με τις 100 καλύτερες ταινίες των 90 χρόνων της ζωής του παρουσιάζει στο τεύχος που κυκλοφορεί το αμερικανικό περιοδικό Time. Οι κριτικοί Σίκελ και Κόρλις προκαλούν αίσθηση, αφού από τη λίστα απουσιάζουν «κλασικές» ταινίες.
Δεν λείπει όμως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με το Βλέμμα του Οδυσσέα, ταινία του 1995 με τη Μάγια Μόργκενστερν και τον Χάρβεϊ Καϊτέλ.
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται ταινίες όπως τα Φώτα της πόλης (1931)του Τσάρλι Τσάπλιν, η Λίστα του Σίντλερ (1993) του Στίβεν Σπίλμπεργκ, αλλά και η ταινία κινουμένων σχεδίων Ψάχνοντας το Νέμο (2003).
Αίσθηση προκαλεί η απουσία του Όσα παίρνει ο άνεμος (1939), το οποίο ο Σίκελ χαρακτηρίζει «ψευτο-έπος».
Οι δύο κριτικοί έχουν φτιάξει τον κατάλογο με βάση την καλύτερη ταινία ανά δεκαετία. Σημείο αφετηρίας το 1923, χρονιά που γεννήθηκε το περιοδικό.
Έτσι, βρίσκουμε ταινίες όπως το Metropolis (1927) του Γερμανού Φριτς Λανγκ, τον Πολίτη Κέιν (1941)του Όρσον Γουέλς, το Persona (1966) του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και το Chinatown (1974) του Ρόμαν Πολάνσκι.
Για τη δεκαετία του 1990 επέλεξαν το Pulp Fiction (1994)του Κουέντιν Ταραντίνο, ενώ για την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, μέχρι στιγμής, καλύτερη ταινία χαρακτηρίζεται το Μίλα της (2002) του Ισπανού Πέδρο Αλμοδόβαρ.
Περίπου οι μισές ταινίες προέρχονται από χώρες εκτός ΗΠΑ, όπως η βραζιλιάνικη A cidade de Deus (2002), ο Καταδικασμένος του Ακίρα Κουροσάβα και ο Δεκάλογος (1988) του Πολωνού Κριστόφ Κισλόφσκι.
Ο Μάρτιν Σκορτσέζε που δεν έχει κερδίσει βραβείο Όσκαρ, έχει την τιμητική του στη λίστα: Καλά Παιδιά (1990), Οργισμένο Είδωλο και Ο Ταξιτζής (1976).
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας