Νέα καθυστέρηση για την εκτόξευση διαστημικού λεωφορείου της NASA
Καθυστερεί έως τον Ιούλιο η εκτόξευση του διαστημοπλοίου Discovery, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η NASA. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπάρχει ακόμη πρόβλημα με τη δεξαμενή καυσίμων του διαστημικού λεωφορείου.
31
Καθυστερεί έως τον Ιούλιο η εκτόξευση του διαστημοπλοίου Discovery, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η NASA. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η δεξαμενή καυσίμων του διαστημικού λεωφορείου -η βλάβη της οποίας είχε προκαλέσει το τραγικό δυστύχημα του Columbia το 2003- δεν είναι ακόμη εντελώς έτοιμη για να «πετάξει».
Η ΝΑSA είχε αρχικά ορίσει την ημερομηνία εκτόξευσης για τις 15 Μαΐου, αλλά έως τότε έχουν ανακοινωθεί διαδοχικές καθυστερήσεις. Θα πρόκειται βέβαια για την πρώτη εκτόξευση διαστημικού λεωφορείου των ΗΠΑ μετά το δυστύχημα της 1ης Φεβρουαρίου 2003 με το Columbia -που προκάλεσε το θάνατο και των επτά κοσμοναυτών- και οι έλεγχοι που γίνονται τώρα είναι εξονυχιστικοί.
Τα τελευταία δύο χρόνια η NASA έχει εντοπίσει 170 σημεία της εξωτερικής δεξαμενής και του λεωφορείου ,από τα οποία θα μπορούσαν να αποκολληθούν αντικείμενα και να χτυπήσουν πάνω στο σκάφος κατά την εκτόξευση, όπως είχε γίνει με το Columbia.
Τώρα, απομένει να μελετηθούν περαιτέρω ορισμένες ακόμα πιθανές πηγές συντριμμιών: πάγος που μπορεί να δημιουργηθεί έξω από τη δεξαμενή όταν αυτή πληρωθεί με παγωμένο καύσιμο, καθώς και ο αφρός στην κορυφή της δεξαμενής.
Το Φεβρουάριο του 2003, ένα κομμάτι μονωτικού αφρού αποσπάστηκε από την εξωτερική δεξαμενή του Columbia, προσέκρουσε στην αριστερή πτέρυγα και δημιούργησε ρήγμα. Το σκάφος διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα κατά την επιστροφή του αρκετές ημέρες αργότερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέση Ανατολή: Πώς η απαγωγή του Νικολάς Μαδούρο άνοιξε τον δρόμο για τον πόλεμο ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν
- «Ελ. Βενιζέλος»: Δεκάδες ακυρώσεις σε πτήσεις λόγω του πολέμου στο Ιράν – Οι προορισμοί που επηρεάζονται
- Κίνηση στους δρόμους: Απροσπέλαστος ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Δανιήλ
- Ψάχνεις value-for-money τηλεόραση; Σου έχουμε 3+1 επιλογές!
- Η Τζένιφερ Γκάρνερ αποκαλύπτει «την πιο σημαντική ταινία στην οποία έχει συμμετάσχει ποτέ»
- Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή – Ομιλίες πολιτικών αρχηγών
- Εξ αναβολής παιχνίδια στη Super League: Δύσκολες αποστολές για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442