Γελάστε όσο θέλετε, λένε οι διοργανωτές της φετινής διεθνούς Διάσκεψης Τουαλέτας, αλλά δεν πρόκειται για αστείο. Οι 150 σύνεδροι που συγκεντρώθηκαν στο (δύσοσμο) Πεκίνο ανακήρυξαν τα αξιοπρεπή αποχωρητήρια βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
Γελάστε όσο θέλετε, λένε οι διοργανωτές της φετινής διεθνούς Διάσκεψης Τουαλέτας, αλλά δεν πρόκειται για αστείο. Οι περίπου 150 σύνεδροι που συγκεντρώθηκαν στο (δύσοσμο) Πεκίνο ανακήρυξαν τα αξιοπρεπή αποχωρητήρια βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
Το τριήμερο συνέδριο, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά, συγκεντρώνει ειδικούς σε θέματα υγιεινής, σχεδιαστές τουαλετών, και περιβαλλοντιστές από 19 χώρες.
«Ο κόσμος λέει Θέλουμε καλές τουαλέτες! επειδή οι τουαλέτες είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και αυτό το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα έχει παραμεληθεί» αναφέρει ο Τζακ Σιμ, ιδρυτής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουαλέτας, με έδρα την πεντακάθαρη Σιγκαπούρη.
Η χώρα που φιλοξενεί το φετινό συνέδριο είναι διαβόητη για τις δυσώδεις τουαλέτες της -οι Κινέζοι σύνεδροι παραδέχτηκαν ότι το 60% των ξένων τουριστών δεν μένουν ικανοποιημένοι από τα τοπικά αποχωρητήρια.
Πάντως η κατάσταση φαίνεται ότι θα βελτιωθεί ενόψει των Ολυμπιακών του Πεκίνου το 2008. Τα τελευταία τρία χρόνια η πόλη έχει επενδύσει 23 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και την ανακαίνιση 747 τουαλετών σε τουριστικές περιοχές, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας