Βόλτες στα νησιά του Αιγαίου και στην Αθήνα θα κάνουν προσεχώς πέντε αξιολάτρευτα παπιά. Ο λόγος φυσικά για τον Ντόναλντ Ντακ, τα ανιψάκια του και τον Σκρουτζ, καθώς οι νέες τους περιπέτειες θα διαδραματίζονται στη χώρα μας.
Βόλτες στα νησιά του Αιγαίου και στην Αθήνα θα κάνουν προσεχώς πέντε αξιολάτρευτα παπιά. Ο λόγος φυσικά για τον Ντόναλντ Ντακ, τα ανιψάκια του και τον Σκρουτζ, καθώς οι νέες τους περιπέτειες θα διαδραματίζονται στη χώρα μας.
Η είδηση της «επίσκεψής» τους ήλθε διά στόματος του δημιουργού τους Ντόν Ρόσα, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2.000 τευχών της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Μίκι Μάους».
«Ετοιμάζω μια περιπέτεια αναζήτησης θησαυρού στην Ελλάδα. Οι γνωστοί ήρωες, ο Ντόναλντ, ο Σκρουτζ, τα ανιψάκια, θα έρθουν στη χώρα σας, θα περιπλανηθούν στα νησιά και στην Αθήνα, αναζητώντας ακόμα έναν θησαυρό. Αποτελεί φόρο τιμής στους Έλληνες αναγνώστες αφού εδώ, στην Φινλανδία, στην Αίγυπτο και στην Ιταλία οι… πάπιες έχουν τη μεγαλύτερη εκδοτική επιτυχία» δήλωσε στα Νέα ο Ρόσα.
Δεν διστάζει, μάλιστα, να εκφράσει την αντιπάθειά του για τον Μίκι Μάους. «Πολλοί με κατηγορούν ότι τον μισώ. Απλά δεν τον συμπαθώ ιδιαίτερα. Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι οι Μάους και οι Ντακ. Εμένα δεν μου αρέσουν τόσο τα καλά παιδιά, όπως ο Μίκι. Προτιμώ τον Ντόναλντ που είναι λίγο τεμπέλης, λίγο ψεύτης, λίγο κατεργαράκος» λέει.
Παίρνει, δε, αποστάσεις από τον Γουόλντ Ντίσνεϊ, αναφέροντας:
«Το γεγονός ότι αυτοί οι ήρωες ανήκουν στην απρόσωπη πολυεθνική Ντίσνεϊ έχει να κάνει περισσότερο με τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας στις ΗΠΑ. O Καρλ Μπαρκς είναι ο δημιουργός τους. Εκείνος είχε την άδεια να παράγει ιστορίες για έναν ήρωα που δημιούργησε όντως ο Ντίσνεϊ σε μια από τις ταινίες του: τον Ντόναλντ Ντακ. Η διαφορά είναι ότι ο Ντίσνεϊ χρησιμοποίησε τον Ντόναλντ μόνο ως κομπάρσο».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας