Χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε υπερυπολογιστές πανεπιστημίων στις ΗΠΑ
Αγνωστοι χρησιμοποίησαν το υπολογιστικό δίκτυο του Πανεπιστημίου Stanfornd και άλλων αμερικανικών ερευνητικών ιδρυμάτων για να παρεισφρύσουν σε μεγάλο αριθμό διακομιστών και άλλων συστημάτων, αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο του πανεπιστημίου.
Αγνωστοι χρησιμοποίησαν το υπολογιστικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας του Πανεπιστημίου Stanfornd και άλλων αμερικανικών ερευνητικών ιδρυμάτων για να παρεισφρύσουν σε μεγάλο αριθμό διακομιστών και άλλων συστημάτων, αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο του πανεπιστημίου.
Όπως αναφέρει την Τετάρτη το CNet.com, οι επιθέσεις πιθανώς ξεκίνησαν στις 3 Απριλίου. Οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε υπερυπολογιστές που τρέχουν λειτουργικό σύστημα Linux και Solaris χρησιμοποιώντας ξένους κωδικούς και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν κενά ασφάλειας στο λογισμικό για να αποκτήσουν περαιτέρω έλεγχο των συστημάτων.
«Οι δράστες συστηματικά συνδέονται με λογαριασμό μη προνομιούχου χρήστη, προφανώς μαντεύοντας κωδικούς, συλλέγοντας κωδικούς από άλλα συστήματα, ή χρησιμοποιώντας ευπάθειες σε υπηρεσίες που παρέχουν πρόσβαση από απόσταση» αναφέρει το έγγραφο της υπηρεσίας Συστημάτων και Υπηρεσιών Πληροφορικής του Stanford.
Οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι χάκερ δεν έχουν γίνει γνωστές, καθώς οι υπεύθυνοι υπολογιστικής ασφάλειας του πανεπιστημίου αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.