Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Υπό το άγρυπνο βλέμμα της αμερικανικής Εθνικής Φρουράς η τελετή των Όσκαρ

Υπό το άγρυπνο βλέμμα της αμερικανικής Εθνικής Φρουράς η τελετή των Όσκαρ

Μονάδα της Εθνικής Φρουράς θα επιβλέπει την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Και αυτό βέβαια αν πραγματοποιηθεί η τελετή, αφού μπορεί τελικά να ματαιωθεί εξαιτίας αντιπολεμικών διαδηλώσεων που θα γίνονται την ίδια ώρα έξω από το Kodak Theater.

38

Σε μονάδα της αμερικανικής Εθνικής Φρουράς ανατέθηκε η ασφάλεια της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, την Κυριακή 23 Μαρτίου. Και αυτό βέβαια αν πραγματοποιηθεί η τελετή, αφού μπορεί τελικά να ματαιωθεί εξαιτίας των διαδηλώσεων που θα γίνονται την ίδια ώρα έξω από το Kodak Theater για την αμερικανική επίθεση εναντίον του Ιράκ.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία ενημέρωσε τους διοργανωτές ότι την ώρα που θα απονέμονται τα χρυσά αγαλματίδια περί τους 2.000 άτομα θα διαδηλώνουν ειρηνικά κατά του πολέμου στο Ιράκ.

Το παράρτημα της οργάνωσης «Όχι στο Όνομά μας» στο Λος Αντζελες απηύθυνε πρόσκληση σε όσο το δυνατόν περισσότερους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν έξω από το Kodak Theater την ώρα της απονομής για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές έχουν ήδη κάνει κάποια σχέδια για μια πιο λιτή τελετή, αλλά εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναβάλουν ή ακόμη και να ματαιώσουν τη βραδιά. τελικές αποφάσεις αναμένονται το βράδυ της Παρασκευής.

Οι αρχές της Καλιφόρνιας ενημέρωσαν ότι μονάδα της Εθνικής Φρουράς θα έχει στη διάθεσή της τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον εντοπισμό χημικής ή βιολογικής απειλής.

Εν τω μεταξύ, πολλοί καλλιτέχνες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το βήμα της τελετής, για να εκφράσουν τα αντιπολεμικά τους αισθήματα. Ανάμεσά σε αυτούς συγκαταλέγονται ο Ντάστιν Χόφμαν, η Τζούλιαν Μουρ, ο Τζιμ Κάρεϊ, ο Μπεν Αφλεκ, ο Μάικλ Μουρ και η Κίρστεν Ντανστ.

Πολλοί, όμως, είναι και εκείνοι που σκέφτηκαν ότι είναι πιο ασφαλές να μην παρευρεθούν στην τελετή. Ο πιο γνωστός από αυτούς είναι ο ηθοποιός Γουίλ Σμιθ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο