Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων στο Ιράκ η φετινή απονομή των Όσκαρ

Εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων στο Ιράκ η φετινή απονομή των Όσκαρ

Ο επικείμενος πόλεμος στο Ιράκ δεν θα αλλάξει τίποτα στον προγραμματισμό της απονομής των Όσκαρ, στις 23 Μαρτίου. Την παραπάνω φράση επαναλαμβάνουν συνεχώς οι διοργανωτές της βραδιάς, αν και από ό,τι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

38

Ο επικείμενος πόλεμος εναντίον του Ιράκ δεν θα αλλάξει τίποτα στον προγραμματισμό του σπουδαιότερου κινηματογραφικού γεγονότος για τις ΗΠΑ, την απονομή των βραβείων Όσκαρ στις 23 Μαρτίου. Την παραπάνω φράση επαναλαμβάνουν συνεχώς οι διοργανωτές της μεγάλης βραδιάς, αν και από ό,τι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ εφικτό.

Μάλιστα, το νέο 48ωρο τελεσίγραφο του Τζορτζ Μπους προς τον Ιρακινό πρόεδρο, με το οποίο τού ζητά να εγκαταλείψει τη χώρα ειδάλλως θα ξεκινήσουν εχθροπραξίες, λήγει τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος), ελάχιστα δηλαδή 24ωρα πριν από την έναρξη της τελετής.

Εάν μέχρι την Κυριακή 23 Μαρτίου ξεκινήσει η επιχείρηση, τότε σίγουρα τα φετινά Όσκαρ θα έχουν άρωμα πολέμου, όχι μόνο μέσα στην αίθουσα του Kodak Theater, όπου θα γίνει η απονομή, αλλά και στα σπίτια των τηλεθεατών, αφού το ABC, που θα μεταδώσει απευθείας την τελετή, θεωρείται σίγουρο ότι θα διακόπτει το πρόγραμμα για να μεταδίδει πολεμικές ανταποκρίσεις.

Από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η ατμόσφαιρα στα φετινά Όσκαρ θα είναι τελείως διαφορετική, αλλά όπως και να έχει η μετάδοση θα προχωρήσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Όμως, εάν έχει ξεκινήσει ο πόλεμος, το ABC είτε θα διακόπτει τη μετάδοση για έκτακτα δελτία ειδήσεων, είτε θα προβάλλει μηνύματα με τις τελευταίες εξελίξεις στο κάτω μέρος της οθόνης.

Πολλοί από τους υποψήφιους για Όσκαρ εξέφρασαν την άποψη ότι η φετινή απονομή θα είναι πολύ πιο μελαγχολική από ό,τι άλλες χρονιές. Η Νικόλ Κίντμαν, για παράδειγμα, τόνισε ότι το μυαλό όλων είναι μοιρασμένο, από τη μια στα βραβεία και από την άλλη στον επαπειλούμενο πόλεμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο