Η λογοκρισία «χτύπησε» τις δύο συναυλίες των Rolling Stones στην Κίνα
Μπορεί η κυβέρνηση της Κίνας να επέτρεψε στους Rolling Stones να εμφανιστούν στη χώρα, έδωσε όμως εντολή να μην ακουστούν στις δύο συναυλίες επί κινεζικού εδάφους τέσσερα πολύ γνωστά τραγούδια του συγκροτήματος.
38
Μπορεί η κυβέρνηση της Κίνας να επέτρεψε στους Rolling Stones να εμφανιστούν για πρώτη φορά στη χώρα, τα πράγματα όμως δεν θα μπορούσαν να είναι τόσο εύκολα. Το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού έδωσε εντολή να μην ακουστούν στις δύο συναυλίες επί κινεζικού εδάφους τέσσερα πολύ γνωστά τραγούδια του συγκροτήματος.
Όπως μεταδίδει το BBC, τα τέσσερα τραγούδια που «κόβονται» από τη λογοκρισία είναι τα Brown Sugar, Honky Tonk Woman, Beast of Burden και Lets Spend the Night Together. Οι εμφανίσεις των Rolling Stones στην Κίνα είναι προγραμματισμένες για την 1η (Σαγκάη) και τις 4 Απριλίου (Πεκίνο).
Μάλιστα, τα τέσσερα αυτά τραγούδια δεν περιελήφθησαν ούτε στην κινεζική έκδοση του άλπουμ των Rolling Stones 40 Licks, το οποίο ήταν το πρώτο του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Rolling Stones έρχονται αντιμέτωποι με τη λογοκρισία. Το 1967, όταν ο Μικ Τζάγκερ και τα άλλα μέλη του γκρουπ εμφανίστηκαν στο τηλεοπτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ «The Ed Sullivan Show», αντί για Lets Spend The Night Together τραγούδησαν Lets spend some time together.
Επίσης, όταν για πρώτη φορά οι Rolling Stones ζήτησαν να εμφανιστούν στην Κίνα, στη δεκαετία του 1970, η απάντηση ήταν αρνητική.
Στη συναυλία του Πεκίνου το συγκρότημα θα εμφανιστεί σε ένα κλειστό χώρο 7.000 θέσεων. Οι τιμές των εισιτηρίων αρχίζουν από 41 δολάρια και φτάνουν ως και 475 δολάρια, ποσό που ισούται με το ετήσιο εισόδημα ενός μέσου Κινέζου πολίτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442