Η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας γίνεται παγκόσμια μέσω Διαδικτύου
Προσβάσιμοι μέσω Internet θα γίνουν στο μέλλον οι 240.000 τόμοι βιβλίων της νέας Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, η οποία φιλοδοξεί επίσης να συνδεθούν μεταξύ τους τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά αρχεία του κόσμου υπό την αιγίδα της.
Προσβάσιμοι μέσω Internet θα γίνουν στο μέλλον οι 240.000 τόμοι βιβλίων της νέας Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, η οποία φιλοδοξεί επίσης να συνδεθούν μεταξύ τους τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά αρχεία του κόσμου υπό την αιγίδα της.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, την Τετάρτη, οι υποστηρικτές του προγράμματος τονίζουν ότι εάν επιτευχθεί αυτό, τότε θα γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση στην παγκόσμια γνώση, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου βιβλιοθήκες και είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στις πηγές.
Ωστόσο, το μεγάλο αυτό εγχείρημα αντιμετωπίζει και πολλά προβλήματα διοικητικής, τεχνικής και νομικής φύσεως. Για παράδειγμα θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, το υψηλό κόστος, αλλά και το θέμα των διαφορετικών γλωσσών.
Η επιτυχία του εγχειρήματος, πάντως, θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν χρήματα και να συνδεθεί η Βιβλιοθήκη με κυβερνήσεις και πανεπιστήμια που θα παρέχουν πρόσβαση στο υλικό και τα βιβλία που διαθέτουν.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας