Η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράκ ίσως αναβάλει την τελετή απονομής των Όσκαρ
Έντονος είναι ο προβληματισμός στο Χόλιγουντ με αφορμή την προγραμματισμένη για τις 23 Μαρτίου τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι εκείνες τις ημέρες τοποθετείται χρονικά και ένα πιθανό χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράκ.
38
Έντονος είναι ο προβληματισμός τις τελευταίες ημέρες στο Χόλιγουντ με αφορμή την πρργραμματισμένη για τις 23 Μαρτίου τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι εκείνες τις ημέρες τοποθετείται χρονικά ένα πιθανό χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράκ.
Οι διοργανωτές είναι σοβαρά προβληματισμένοι για το εάν πρέπει να μεταθέσουν για άλλη ημέρα την τελετή απονομής, αν και κανείς δεν φαίνεται να επιθυμεί κάτι τέτοιο.
«Είναι το μόνιμο θέμα συζήτησής μας. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να μην αλλάξει η ημερομηνία» δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Τζον Πάβλικ. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον και τη Μέση Ανατολή.
Οι διοργανωτές βρίσκονται μάλλον σε αδιέξοδο για το τι πρέπει τελικώς να γίνει. Για παράδειγμα, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC έχει κλείσει οικονομική συμφωνία να εισπράξει 78,3 εκατ. δολάρια από διαφημίσεις που θα προβληθούν την ώρα της απ ευθείας μετάδοσης. Όμως, εκφράζονται φόβοι ότι η μετάδοση μπορεί να επισκιαστεί ή και να διακοπεί από έκτακτα δελτία ειδήσεων για τις εξελίξεις στο Ιράκ.
Σύμφωνα με αναλυτές των ΜΜΕ, η μετάδοση της τελετής απονομής θα βρει τη θέση της στο τηλεοπτικό πρόγραμμα ακόμη και αν υπάρχουν έκτακτες ειδήσεις για το Ιράκ. Οι τηλεθεατές, λένε οι αναλυτές, θέλουν να ενημερωθούν για τον πόλεμο, αλλά θέλουν και να ψυχαγωγηθούν.
Μεγάλο είναι και το βάρος που πέφτει στους ώμους των ανθρώπων που θα παρουσιάσουν την τελετή απονομής. Εκείνοι, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές, πρέπει να αποφύγουν τις αναφορές στον πόλεμο, για να μην αποσπασθεί τελείως η προσοχή των τηλεθεατών.
Στην ιστορία της η τελετή απονομής έχει αναβληθεί τρεις φορές. Η πρώτη ήταν το 1938 όταν το Λος Αντζελες είχε πληγεί από πλημμύρες, η δεύτερη ήταν το 1968 μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και η τρίτη το 1981, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ρ.Ρίγκαν είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442