Μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει η «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι στο Λονδίνο
Πενήντα χρόνια ζωής συμπληρώνει τη Δευτέρα η παράσταση Η Ποντικοπαγίδα της Αγκάθα Κρίστι, που παρουσιάζεται από το 1952 σε θέατρα του Λονδίνου. Την εορταστική παράσταση το βράδυ της Δευτέρας θα παρακολουθήσει η βασίλισσα Ελισάβετ.
Η μακροβιότερη θεατρική παράσταση του κόσμου, η Ποντικοπαγίδα της Αγκάθα Κρίστι, συμπληρώνει πενήντα ολόκληρα χρόνια ζωής. Την επετειακή παράσταση το βράδυ της Δευτέρας, στο θέατρο του Σεν Μάρτιν, στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, θα παρακολουθήσουν η βασίλισσα Ελισάβετ και σύζυγός της, δούκας του Εδιμβούργου, Φίλιππος.
Η παράσταση αυτή θα είναι η 20.807η και θα φέρει ξανά στη σκηνή τρεις από τους ηθοποιούς που περιλαμβάνονταν στο πρώτο καστ του έργου, το 1952. Ανάμεσά τους ήταν τότε και ο σερ Ρίτσαρντ Ατένμπορο.
Την Ποντικοπαγίδα έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 10 εκατ. άνθρωποι. Το έργο της Αγκάθα Κρίστι έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 40 χώρες και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες. «Έχει γίνει πια ένα από τα αξιοθέατα του Λονδίνου» δηλωσε στο BBC ο σερ Ρίτσαρντ Ατένμπορο μιλώντας στο BBC για την παράσταση.
Το έργο γράφτηκε από τη μεγάλη Βρετανίδα συγγραφέα ιστοριών μυστηρίου το 1947 για τα γενέθλια της βασίλισσας. Το 1958 έγινε η μακροβιότερη παράσταση της Βρετανίας και στα μέσα της δεκαετίας του 70 έγινε η μακροβιότερη παράσταση του κόσμου.
Στο θέατρο Σεν Μάρτιν του Ουέστ Εντ η Ποντικοπαγίδα μεταφέρθηκε το 1974. Στη διάρκεια των 50 χρόνων στο καστ έχουν περιληφθεί περίπου 300 ηθοποιοί. Ο Ντέιβιντ Ράβεν, μάλιστα, μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες υποδυόμενος τον αστυνόμο Μέιτζορ για 4.575 παραστάσεις.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.