Κύκλωμα ναρκωτικών με «τιμοκατάλογο» και εμπλοκή υπαρχιπυροσβέστη
H έρευνα αποκάλυψε οργανωμένη και συστηματική δράση, εκτεταμένο δίκτυο προμήθειας και διακίνησης ναρκωτικών, καθώς και εμπλοκή συνολικά 14 ατόμων.
Σοβαρή υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών έφερε στο φως η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, με τη σύλληψη τριών ατόμων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ανάμεσά τους βρίσκεται και εν ενεργεία υπαρχιπυροσβέστης, ενώ η έρευνα αποκάλυψε οργανωμένη και συστηματική δράση, εκτεταμένο δίκτυο προμήθειας και διακίνησης, καθώς και εμπλοκή συνολικά 14 ατόμων.
Οι συλλήψεις έγιναν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18 Δεκεμβρίου 2025, όταν τρία άτομα (δυο ιδιώτες ηλικίας 39 και 32 ετών και 38χρονος Υπαρχιπυροσβέστης), τα οποία κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν από την αστυνομία.
Δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε για -κατά περίπτωση- διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, καθώς και προμήθεια και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών προς ιδία αποκλειστικώς χρήση, περιλαμβάνονται ακόμη -11- άτομα.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία, που περιήλθε στην Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω Υπαρχιπυροσβέστης δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ακολούθησε ενδελεχής προανακριτική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι ο ανωτέρω προέβαινε στη συστηματική προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, και συγκεκριμένα ακατέργαστης κάνναβης τύπου «skunk» και κοκαΐνης, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, ενώ διακριβώθηκε η εμπλοκή του και σε πράξεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Ως βασικός του προμηθευτής ταυτοποιήθηκε ο 39χρονος, ο οποίος σχεδόν καθημερινά προέβαινε σε διακίνηση υψηλής ποιότητας υδροπονικής, ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και κοκαΐνης, χρησιμοποιώντας ως χώρο πώλησης και επεξεργασίας την οικία του. Μάλιστα, για συγκεκριμένους τακτικούς του «πελάτες»- αγοραστές κοκαΐνης, παρέδιδε ο ίδιος τις ποσότητες σε προκαθορισμένα σημεία.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι, ο 32χρονος προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από τον 39χρονο, τις οποίες διακινούσε περαιτέρω σε τρίτους, ενώ παράλληλα διατηρούσε στην οικία του καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης με -4- δενδρύλλια σε πλήρη ανθοφορία, καθώς και τον απαιτούμενο εξοπλισμό (ανεμιστήρα, θερμαντική λάμπα, αυτοσχέδιο θάλαμο και φουγάρο).
Από τη συνδυαστική αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων, προέκυψε ότι, το διάστημα από 12-10-2025 έως 14-12-2025, ο 39χρονος προέβη σε τουλάχιστον -36- πράξεις διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, ο 32χρονος σε τουλάχιστον -5- και ο Υπαρχιπυροσβέστης σε τουλάχιστον -3-, με την τιμή πώλησης των ναρκωτικών ουσιών να διαμορφώνεται στα -10- ευρώ ανά γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης και στα -50- ευρώ ανά γραμμάριο κοκαΐνης.
Από τις σωματικές έρευνες, καθώς και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:
ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους -68,4- γραμμαρίων,
κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους -27,06- γραμμαρίων,
χειρόγραφες σημειώσεις,
-2- ζυγαριές ακριβείας,
-2- μεταλλικοί τρίφτες,
σπόροι κάνναβης,
-4- δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, εντός συστήματος ελεγχόμενης ωρίμανσης (υδροπονικής καλλιέργειας),
πλήρως εξοπλισμένο σύστημα ελεγχόμενης ωρίμανσης δενδρυλλίων κάνναβης,
-3- συσκευές κινητών τηλεφώνων και
το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.
- Η Ελένη Μενεγάκη βάζει τέλος στις φήμες για την προσωπική της ζωή – «Το θέμα τελειώνει εδώ»
- «Κουίζ Κανίς; Πόσο καλά ξέρεις τους σκύλους;» – Ένα βιβλίο που θα ενισχύσει οικονομικά φιλοζωικά σωματεία
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Χοντρό παιχνίδι» με το στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ – Τι θα συμβεί αν κλείσουν οι «Πύλες των Δακρύων»
- Χαμένη σελίδα από το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη βρέθηκε ξανά μετά από 120 χρόνια
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα – 74χρονος σκότωσε και διαμέλησε την 33χρονη σύζυγό του
- Ανδρουλάκης: Αποκαλύφθηκε ότι το Predator ήταν το όπλο του παρακράτους, που έστησε ο Πρωθυπουργός και το Μαξίμου – Ο Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει τώρα
- Το ρεκόρ που ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί της Μπέτις
- Καρδίτσα: Διακόπηκαν τα σχολικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ λόγω συσσωρευμένων χρεών της Περιφέρειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442