Θεσσαλονίκη: Χημικά και πάλι κατά των αγροτών από την αστυνομία
Δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν στήσει φραγμό με κλούβες πριν τον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία», προκειμένου να μην πλησιάσουν οι αγρότες
Με χημικά προσπαθεί ξανά η αστυνομία να απωθήσει τους αγρότες.
Αυτή την φορά οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν τους αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής που έχουν παραταχθεί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, μόλις 300 μέτρα από τον κόμβο του αεροδρομίου, προς τον οποίο και ήθελαν να κατευθυνθούν.
Ένα ηλικιωμένος αγρότης έπεσε στο οδόστρωμα, λόγω της χρήσης χημικών.
Κομβόι από τρακτέρ στα Πράσινα Φανάρια
Οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης παρά την κακοκαιρία τήρησαν το χρονοδιάγραμμά τους και συγκέντρωσαν τα τρακτέρ τους στην Καρδία, από όπου αναχώρησαν για τα Πράσινα Φανάρια.
Μόλις αποφάσισαν να κατευθυνθούν στον κόμβο του αεροδρομίου, οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν με χημικά και δακρυγόνα.
Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τους αγρότες να τρέχουν να προστατευθούν, ενώ ένας ηλικιωμένος έπεσε στο οδόστρωμα, λόγω των χημικών και κοντά του έσπευσαν άλλοι αγρότες για να του προσφέρουν νερό.
Δυνάμεις της ΕΛΑΣ έστησαν φραγμό με κλούβες πριν τον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία», προκειμένου αυτός να μείνει ανοιχτός, ενώ όσοι θέλουν να πάνε προς το αεροδρόμιο ή να φύγουν από αυτό διοχετεύονται προς τον δρόμο Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου. Η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής είναι κλειστή και η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία.
Οι αγρότες υποστηρίζουν πως ο αριθμός τους θα αυξηθεί στη διάκρεια της ημέρας, αλλά και το σαββατοκύριακο. Τις επόμενες ώρες θα γίνει σύσκεψη στο σημείο, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.
- Η διατροφή μετά τις γιορτές: Η ώρα της αποτοξίνωσης
- Οι παγίδες για τις χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
- Έξι στους δέκα με κύρια σύνταξη κάτω των 1.000 ευρώ – Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Εργαζόμενοι ΔΥΠΑ για το φιάσκο με τα επιδόματα: Παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης οι προπληρωμένες κάρτες
- Συνταγή: Γαλατόπιτα
- Ξεκινούν 48ωρη απεργία οι οδηγοί ταξί – Τα αιτήματά τους
- Έρευνα: Έτσι η άσκηση βελτιώνει την ψυχική μας υγεία
- Καιρός: Συνεχίζεται το κύμα ψύχους την Τρίτη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία από Τετάρτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442