Συρία: «Εξόντωση» του προέδρου της Συρίας αξιώνει ισραηλινός υπουργός – «Να κόψουμε το κεφάλι του φιδιού»
Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εκτροχιάζουν τις ελπίδες για αποκλιμάκωση. Ο ακροδεξιός Ιτάμαρ Μπεν Γκβίρ βλέπει ως «μοναδική λύση» την εξάλειψη του προέδρου της Συρίας.
Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιτάμαρ Μπεν Γκβίρ, δηλώνει ότι το Ισραήλ πρέπει να «εξοντώσει» τον προσωρινό πρόεδρο της Συρίας Άχμαντ αλ-Σαράα, με αφορμή αναφορές ότι περισσότεροι από 300 Δρούζοι της Συρίας έχουν σκοτωθεί στη Σουέιντα, της νότιας Συρίας.
«Οι συγκλονιστικές εικόνες από τη Συρία αποδεικνύουν ένα πράγμα: όταν είσαι τζιχαντιστής, είσαι πάντα τζιχαντιστής», λέει ο Μπεν Γκβίρ. «Με όποιον δολοφονεί, ξυρίζει μουστάκια, εξευτελίζει και βιάζει δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να εξαλειφθεί ο αλ Τζουλάνι», λέει.
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας λέει ότι το Ισραήλ πρέπει να «εξοντώσει» τον προσωρινό πρόεδρο της Συρίας
Με την περιοχή να βρίσκεται στο «κόκκινο» και το Ισραήλ να σφυροκοπά τη Δαμασκό ο ισραηλινός υπουργός προσθέτει: «Πρέπει να εξαλείψουμε το κεφάλι του φιδιού.
Επικίνδυνη κλιμάκωση
Χιλιάδες Δρούζοι έχουν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις σε όλο τον βορρά, απαιτώντας την ισραηλινή παρέμβαση, ενώ περίπου 1.000 παραβίασαν τον συνοριακό φράχτη στα Υψίπεδα του Γκολάν σε μια προσπάθεια να περάσουν στη Συρία.
Το Ισραήλ διεξάγει σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στη Δαμασκό και σε άλλα μέρη της Συρίας, στοχεύοντας καθεστωτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κάτι που σύμφωνα με αξιωματούχους αποτελεί άμεση απάντηση στις επιθέσεις κατά των Δρούζων αμάχων.
Δημόσια έκκληση Νετανιάχου
Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τους Ισραηλινούς Δρούζους να μην περνούν τα σύνορα, προειδοποιώντας ότι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και περιπλέκουν τις επιχειρήσεις των IDF.
Ο υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατζ έχει ορκιστεί να προστατεύσει τις κοινότητες των Δρούζων στη Συρία και δηλώνει ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος αν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον αμάχων.
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442