Πίεση από τα δεξιά προς Καραμανλή – Σαμαρά για νέο πόλο – Ο ρόλος της «ομάδας των 91»
Η παραδοσιακή δεξιά στήνει το σκηνικό πιέζοντας για τη δημιουργία νέου πόλου ζητώντας από Καραμανλή - Σαμαρά να βγουν μπροστά
Το έδαφος για ένα νέο πόλο δεξιότερα της ΝΔ, πιέζοντας για ενεργοποίηση Σαμαρά – Καραμανλή φαίνεται πως λειαίνουν 91 «προσωπικότητες» της παραδοσιακής δεξιάς, όπως έγινε σαφές σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι.
Τα μέλη της νεοπαγούς «Ομάδας Πολιτών», μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Μάζης και Μελέτης Μελετόπουλος, παρουσίασαν την Διακήρυξη της Εθνικής Σωτηρίας που συνυπογράφουν 91 άτομα, μεταξύ των οποίων καθηγητές, μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι.
Η Ομάδα κάνει λόγο για αδιέξοδο της χώρας ενώ ζητείται πρωτοβουλία για την αναδόμηση του πολιτικού σκηνικού και την διαμόρφωση «ρεαλιστικής λύσης με υπαρκτή δυνατότητα διακυβέρνησης και επικεφαλής έμπειρη πολιτική προσωπικότητα». Στο κείμενό τους, ασκούν κριτική – επί το δεξιότερο- στην κυβέρνηση για τα εθνικά ζητήματα αλλά και για εσωτερικά όπως την ακρίβεια, την εγκληματικότητα, την μετανάστευση.

Χωρίς ονομαστική αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά ή τον Κώστα Καραμανλή, οι υπογράφοντες κάνουν λόγο για ανάγκη επανεκκίνησης της χώρας την οποία «μπορούν να την αναλάβουν μόνο ηγετικές πολιτικές προσωπικότητες με κυβερνητική εμπειρία, ακεραιότητα, παιδεία και αποδεδειγμένο πατριωτισμό που διαθέτουν το απαιτούμενο κύρος στην Ελλάδα και το εξωτερικό…αυτές οι προσωπικότητες ακόμη και αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε να εφευρεθούν. Αλλά ευτυχώς υπάρχουν και πρέπει να επιστρατευθούν».

- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)





































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442