Πίεση από τα δεξιά προς Καραμανλή – Σαμαρά για νέο πόλο – Ο ρόλος της «ομάδας των 91»
Η παραδοσιακή δεξιά στήνει το σκηνικό πιέζοντας για τη δημιουργία νέου πόλου ζητώντας από Καραμανλή - Σαμαρά να βγουν μπροστά
Το έδαφος για ένα νέο πόλο δεξιότερα της ΝΔ, πιέζοντας για ενεργοποίηση Σαμαρά – Καραμανλή φαίνεται πως λειαίνουν 91 «προσωπικότητες» της παραδοσιακής δεξιάς, όπως έγινε σαφές σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι.
Τα μέλη της νεοπαγούς «Ομάδας Πολιτών», μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Μάζης και Μελέτης Μελετόπουλος, παρουσίασαν την Διακήρυξη της Εθνικής Σωτηρίας που συνυπογράφουν 91 άτομα, μεταξύ των οποίων καθηγητές, μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι.
Η Ομάδα κάνει λόγο για αδιέξοδο της χώρας ενώ ζητείται πρωτοβουλία για την αναδόμηση του πολιτικού σκηνικού και την διαμόρφωση «ρεαλιστικής λύσης με υπαρκτή δυνατότητα διακυβέρνησης και επικεφαλής έμπειρη πολιτική προσωπικότητα». Στο κείμενό τους, ασκούν κριτική – επί το δεξιότερο- στην κυβέρνηση για τα εθνικά ζητήματα αλλά και για εσωτερικά όπως την ακρίβεια, την εγκληματικότητα, την μετανάστευση.

Χωρίς ονομαστική αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά ή τον Κώστα Καραμανλή, οι υπογράφοντες κάνουν λόγο για ανάγκη επανεκκίνησης της χώρας την οποία «μπορούν να την αναλάβουν μόνο ηγετικές πολιτικές προσωπικότητες με κυβερνητική εμπειρία, ακεραιότητα, παιδεία και αποδεδειγμένο πατριωτισμό που διαθέτουν το απαιτούμενο κύρος στην Ελλάδα και το εξωτερικό…αυτές οι προσωπικότητες ακόμη και αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε να εφευρεθούν. Αλλά ευτυχώς υπάρχουν και πρέπει να επιστρατευθούν».

- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


































































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442