Στο NBA συνηθίζονται οι ανταλλαγές να γίνονται ανάμεσα 2-3 ομάδες, ωστόσο μια ιστορική στιγμή θα λάβει χώρα αφού το trade που έστειλε τον Κέβιν Ντουράντ στους Χιούστον Ρόκετς εμπλέκει, όχι μία, ούτε δύο, αλλά επτά συνολικά franchise.
Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει ο Σαμς Σαράνια, πέραν των Φοίνιξ Σανς και των Ρόκετς, στο… παιχνίδι μπήκαν ακόμα οι Μπρούκλιν Νετς, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, οι Ατλάντα Χοκς, οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά.
Αναλυτικά, οι Σανς θα λάβουν τους Τζέιλεν Γκρι, Ντιλόν Μπρουκς, Καμάν Μαλουάχ, Ρασίρ Φλέμινγκ, Κόμπι Μπρέι και Νταεκουόν Πλάουντεν συν ένα πικ δεύτερου γύρου, ενώ οι Ρόκετς θα πάρουν του Κέβιν Ντουράντ και Κλιντ Καπελά.
Από εκεί και πέρα, οι Νετς λαμβάνουν δύο πικ δεύτερου γύρου, οι Γουόριορς τους Άλεξ Τουχέι και Τζαμάι Μασάκ, η Ατλάντα ένα swap δεύτερου γύρου, τον Nτέιβιντ Ρόντι και χρήματα, οι Λέικερς τον Αντού Τιέρο και η Μινεσότα τον Ρόκο Ζικάρσκι, δύο πικ δεύτερου γύρου και χρήματα.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.