Σε επιφυλακή η Ελλάδα λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε στρατηγικούς στόχους
ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική και Κρατική Ασφάλεια βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για τυχόν επιθέσεις σε αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους.
Σε ύψιστη επιφυλακή είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τους βομβαρδισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράν, την ώρα που η εκεχειρία βρίσκεται στον… αέρα.
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι πρεσβείες δυτικών χωρών, αλλά και εταιρίες αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων φυλάσσονται σε 24ωρη βάση από αστυνομικούς.
Παράλληλα, συναγωγές, ξενοδοχεία, καταστήματα και εμπορικά κέντρα βρίσκονται στη λίστα υψηλού κινδύνου.
Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.
Για το λόγο αυτό, πάνοπλοι αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε καίρια σημεία αλλά και σε Σύνταγμα Ερμού Ακρόπολη για την προστασία Ισραηλινών τουριστών αλλά και Αμερικανών πολιτών.
Δυνάμεις της ΥΜΕΤ έχουν αναπτυχθεί πέριξ της αμερικανικής πρεσβείας Επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή και προχωρούν σε ταυτοποιήσεις προσώπων που κινούνται ύποπτα.
Ακυρώθηκαν εκδηλώσεις
Μάλιστα οι εκδηλώσεις της αμερικανικής πρεσβείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, που ήταν προγραμματισμένες για την Τετάρτη 25 Ιουνίου και την Τετάρτη 2 Ιουλίου αντίστοιχα, δεν θα πραγματοποιηθούν για λόγους ασφαλείας.
Ένα δίχτυ ασφαλείας έχει στηθεί περιμετρικά και της πρεσβείας του Ισραήλ. Αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Ταυτόχρονα συνάδελφοί τους με πολιτικά διενεργούν ελέγχους, ψάχνουν παντού ακόμα και σε κάδους σκουπιδιών για ύποπτα αντικείμενα.
Οι περιπολίες κοντά στους ευαίσθητους στόχους έχουν αυξηθεί ενώ την ίδια ώρα drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν εικόνα από ψηλά.
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442