Μάντζος για Λιβύη: Επιβάλλεται η άμεση ενημέρωση των κομμάτων και η σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής
«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει άμεσα καταγγέλλοντας την προκλητική ενέργεια και επιμένοντας στη μόνη ασφαλή οδό της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου της θάλασσας», τονίζει ο Δημήτρης Μάντζος
Την άμεση ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και τη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητά ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζος, αναφορικά με την ανακοίνωση του λιβυκού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο καταγγέλει την Ελλάδα για «παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων» με τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης.
«Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης, με την οποία αμφισβητούνται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας κατ’ εφαρμογή του παράνομου και ανυπόστατου τουρκολιβυκού μνημονίου του 2019, αποτελεί νέα ανησυχητική εξέλιξη εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων», υπογραμμίζει ο κ. Μάντζος.
Και επισημαίνει πως «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει άμεσα καταγγέλλοντας την προκλητική ενέργεια και επιμένοντας στη μόνη ασφαλή οδό της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου της θάλασσας».
«Επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας μας» η πολιτική της Λιβύης
«Η επιμονή της κυβέρνησης της Τρίπολης στο παράνομο μνημόνιο, σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη στροφή του καθεστώτος της Ανατολικής Λιβύης προς την Άγκυρα, αλλά και την πολύ σοβαρή επιπλοκή της χώρας μας με την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση με αφορμή τη Μονή Αγ. Αικατερίνης Όρους Σινά, διαμορφώνουν μια σύνθετη και επικίνδυνη εικόνα για τα συμφέροντα της χώρας μας στον κρίσιμο και ευμετάβλητο χώρο της Βόρειας Αφρικής», σημειώνει ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ.
Για να καταλήξει ότι «πλέον καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, καθώς και η άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής για την κατάσταση σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο και την επίδραση που αυτή έχει στα εθνικά μας συμφέροντα».
- Ivan Greko: «Δεν έχει βραχιολάκι» λέει ο δικηγόρος του τράπερ μετά τη σύλληψή του
- «Πρόταση της Γκρέμιο στον Παναθηναϊκό για τον Τετέ»
- ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του στελέχους του κόμματος Μιχάλη Λεκάκου
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
- Δύο λέξεις που πρέπει να αποφύγετε στη λίστα με τους στόχους σας για το 2026
- «Κίτρινος πυρετός» στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Τα στατιστικά της «απόβασης» στο… «ελληνικό καλάθι»
- Νέο ξέσπασμα του Αντετοκούνμπο: «Είμαι εδώ, μην μου κάνεις αυτή την ερώτηση, είναι ασέβεια…» (vid)
- Κρήτη: Μεθυσμένος άνδρας έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε – Τη σορό του εντόπισαν πολίτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442