Η φετινή σεζόν ήταν καταστροφική για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γίνεται βεβαίως εύκολα αντιληπτό πως η αγγλική ομάδα θα μπει στην διαδικασία ολικού «λίφτινγκ» σε ότι αφορά το ρόστερ της επόμενης σεζόν.
Ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας, Ρούμπεν Αμορίμ θέλει να βρει πολλές λύσεις σε αρκετές θέσεις αλλά αυτό που είναι σίγουρο έχει να κάνει με την προτεραιότητα που έχει θέσει ο Πορτογάλος κόουτς.
Κι εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς μετά τον αγώνα με την Λιόν, ο Αμορίμ το πήρε… απόφαση.
Ο προπονητής της αγγλικής ομάδας θέλει πρώτα απ’ όλα ν’ αποκτήσει η Γιουνάιτεντ έναν καλό τερματοφύλακα για ν’ αντικαταστήσει τον Ονάνα, από τον οποίο κανείς δεν είναι ικανοποιημένος στο Ολντ Τράφορντ.
Τα λάθη που έκανε ο Ονάνα στην Γαλλία στο ματς με την Λιόν, ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και δεν είναι τυχαίο πως ο Αμορίμ άφησε εκτός τον Ονάνα, για το σημερινό παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στη Νιούκαστλ, στο Σεντ Τζέιμς Παρκ.
Τα δοκάρια της Γιουνάιτεντ υπερασπίζεται ο Τούρκος Αλτάι Μπαγιντίρ, δείγμα και αυτό της κατάστασης που επικρατεί με τον Ονάνα.
Θα πρέπει μάλιστα εδώ να σημειωθεί πως ρεπορτάζ του αγγλικού Τύπου ανέφεραν τις δύο προηγούμενες μέρες, πως αρκετοί παίκτες της Γιουνάιτεντ είχαν ζητήσει από τον Αμορίμ την αλλαγή τερματοφύλακα, θεωρώντας πως ο Ονάνα δεν μπορεί να συνεχίσει στο βασικό σχήμα.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποφασίσει ότι η ομάδα του πρέπει να κάνει μεταγραφή βασικού πορτιέρε το καλοκαίρι και ήδη ο Αμορίμ εξετάζει αρκετά ονόματα, αλλά δεν έχει ακόμα καταλήξει στην βασική του επιλογή.
Ο Ονάνα αναμένεται ν’ αποχωρήσει από το «θέατρο των ονείρων» μετά το τέλος της φετινής σεζόν, καθώς δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπήρχαν.
Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2023 και ήταν επιλογή του Έρικ Τεν Χαγκ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στον Άγιαξ. Αποδείχθηκε όμως στην πράξη πως δεν είναι σε θέση να σηκώσει το «βάρος» του βασικού τερματοφύλακα της αγγλικής ομάδας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Γιουνάιτεντ είναι στα γκολπόστ και ο Αμορίμ πρέπει να βρει λύσει στο συγκεκριμένο θέμα.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Η Λιλ κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα με 2-0 (παρ., 1-0 κ.δ) και προκρίθηκε στους «16», όπου θα βρεθούν επίσης η Φερεντσβάρος που νίκησε την Λουντογκόρετς με 2-0, αλλά και η Στουτγκάρδη, παρά την ήττα από την Σέλτικ με 1-0.
Το εύστοχο πέμπτο χτύπημα του Πάντοβιτς έδωσε τον Παναθηναϊκό την πρόκριση στους «16» του Europa League, κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν. Ο Τεττέη άνοιξε το σκορ, αποβλήθηκε ο Χάβι.
Η Βικτόρια Πλζεν εκμεταλλεύθηκε αδράνεια στο κέντρο της πράσινης άμυνας στο 62ο λεπτό και με κεφαλιά ισοφάρισε το σκορ σε 1-1 τον Παναθηναϊκό. Δείτε το γκολ.