Η φετινή σεζόν ήταν καταστροφική για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γίνεται βεβαίως εύκολα αντιληπτό πως η αγγλική ομάδα θα μπει στην διαδικασία ολικού «λίφτινγκ» σε ότι αφορά το ρόστερ της επόμενης σεζόν.
Ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας, Ρούμπεν Αμορίμ θέλει να βρει πολλές λύσεις σε αρκετές θέσεις αλλά αυτό που είναι σίγουρο έχει να κάνει με την προτεραιότητα που έχει θέσει ο Πορτογάλος κόουτς.
Κι εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς μετά τον αγώνα με την Λιόν, ο Αμορίμ το πήρε… απόφαση.
Ο προπονητής της αγγλικής ομάδας θέλει πρώτα απ’ όλα ν’ αποκτήσει η Γιουνάιτεντ έναν καλό τερματοφύλακα για ν’ αντικαταστήσει τον Ονάνα, από τον οποίο κανείς δεν είναι ικανοποιημένος στο Ολντ Τράφορντ.
Τα λάθη που έκανε ο Ονάνα στην Γαλλία στο ματς με την Λιόν, ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και δεν είναι τυχαίο πως ο Αμορίμ άφησε εκτός τον Ονάνα, για το σημερινό παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στη Νιούκαστλ, στο Σεντ Τζέιμς Παρκ.
Τα δοκάρια της Γιουνάιτεντ υπερασπίζεται ο Τούρκος Αλτάι Μπαγιντίρ, δείγμα και αυτό της κατάστασης που επικρατεί με τον Ονάνα.
Θα πρέπει μάλιστα εδώ να σημειωθεί πως ρεπορτάζ του αγγλικού Τύπου ανέφεραν τις δύο προηγούμενες μέρες, πως αρκετοί παίκτες της Γιουνάιτεντ είχαν ζητήσει από τον Αμορίμ την αλλαγή τερματοφύλακα, θεωρώντας πως ο Ονάνα δεν μπορεί να συνεχίσει στο βασικό σχήμα.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποφασίσει ότι η ομάδα του πρέπει να κάνει μεταγραφή βασικού πορτιέρε το καλοκαίρι και ήδη ο Αμορίμ εξετάζει αρκετά ονόματα, αλλά δεν έχει ακόμα καταλήξει στην βασική του επιλογή.
Ο Ονάνα αναμένεται ν’ αποχωρήσει από το «θέατρο των ονείρων» μετά το τέλος της φετινής σεζόν, καθώς δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπήρχαν.
Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2023 και ήταν επιλογή του Έρικ Τεν Χαγκ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στον Άγιαξ. Αποδείχθηκε όμως στην πράξη πως δεν είναι σε θέση να σηκώσει το «βάρος» του βασικού τερματοφύλακα της αγγλικής ομάδας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Γιουνάιτεντ είναι στα γκολπόστ και ο Αμορίμ πρέπει να βρει λύσει στο συγκεκριμένο θέμα.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ανεβαίνει η ένταση για τη διαιτησία στην Ιταλία καθώς τιμωρήθηκαν τρεις διαιτητές για πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της Λάτσιο κόντρα στην Φιορεντίνα. Φωνάζουν για προβληματική εκπαίδευση οι ρέφερι
Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής Μαρτίν Ντεμικέλις και μέλη της οικογένειάς του βρέθηκαν να παλεύουν με μεγάλα κύματα και ισχυρά ρεύματα στην Ουρουγουάη και τελικά σώθηκαν από ναυαγοσώστες.