Έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου 5 Απριλίου ο γνωστός θωρακοχειρούργος Αχιλλέας Λιούλιας.
Ο Αχιλλέας Λιούλιας το 2016 διατέλεσε διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Σισμανόγλειου νοσοκομείου. Μετά τη συνταξιοδότησή του το 2020 διετέλεσε διευθυντής θωρακοχειρουργικής στο Metropolitan Hospital. Έζησε και μεγάλωσε στη Νότια Αφρική, ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υπήρξε για χρόνια προσωπικός γιατρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Το 2022 βραβεύτηκε για την προσφορά του και τη συμβολή του επί δεκαετίες στη θωρακοχειρουργική επιστήμη, αλλά και στην ανάδειξη δεκάδων μαθητών, οι οποίοι πλέον διαπρέπουν και διατελούν υψηλόβαθμα στελέχη σε πανεπιστημιακές, ιδιωτικές και κρατικές κλινικές, όπως και σε εκείνες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.