Απαγόρευση καύσης σε όλη τη χώρα λόγω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών
Μόνο χθες Τρίτη 11 Μαρτίου εκδηλώθηκαν πάνω από 70 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα με κύριο αίτιο την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών
Απαγόρευση καύσης σε όλες τις περιοχές της επικράτειας αποφασίστηκε κατά την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω του αυξημένου αριθμού πυρκαγιών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μόνο χθες Τρίτη 11 Μαρτίου εκδηλώθηκαν πάνω από 70 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα με κύριο αίτιο την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.
Ωστόσο, και τις τελευταίες 3 ημέρες καταγράφηκαν ημερησίως περισσότερες από 60 ενάρξεις πυρκαγιών, ενώ αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας και ταυτόχρονα θα αρχίσουν να πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι, που τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως να εξελιχθούν σε θυελλώδεις.
Μέχρι πότε θα διαρκέσει το μέτρο
Η απαγόρευση καύσης- καθώς και οι ανάλογες ποινές σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις- ήδη είναι σε ισχύ.
Το μέτρο θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Τρίτη, 18 Μαρτίου, λόγω των επικίνδυνων μετεωρολογικών συνθηκών (υψηλές θερμοκρασίες και πολύ ισχυροί, ενδεχομένως και θυελλώδεις άνεμοι) που θα επικρατήσουν για την παραπάνω χρονική περίοδο.
Σημειώνεται ότι στη συντονιστική σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, εκπρόσωποι της ηγεσίας του πυροσβεστικού σώματος, της ΕΛ.ΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων, ο γενικός διευθυντής Δασών του ΥΠΕΝ, Ευάγγελος Γκουντούφας, περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες, καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας.
📌 Απαγόρευση καύσης λόγω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών
📄 https://t.co/XmeTBJLL1y pic.twitter.com/sEs82Sxk3z
— Civil Protection GR (@CivPro_GR) March 12, 2025
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)







































![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442