Ο Εγκέλαδος συνεχίζει να ταρακουνά τη Σαντορίνη καθώς νέος σεισμός μεγέθους 5,1 σημειώθηκε ανοιχτά του νησιού στις 09:49.
Η σεισμική δόνηση με εστιακό βάθος 15,1 χιλιόμετρα έγινε αισθητή και στην Αττική.
Τρία λεπτά νωρίτερα καταγράφηκε σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.
Πάνω από 19.000 σεισμοί
Στις 01:08 της Δευτέρα σημειώθηκε ακόμα ένας σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο 23 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της Διεπιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του ΕΚΠΑ για τη σεισμικότητα στην περιοχή των Κυκλάδων, από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου έχουν καταγράψει πάνω από 19.200 σεισμούς.
Διαπιστώθηκε ακόμα «μια σταδιακή μείωση στην ημερήσια συχνότητα σεισμών. Το μεγαλύτερο μέρος της σεισμικής δραστηριότητας συνεχίζει να εντοπίζεται νοτιοδυτικά της Ανύδρου, με μικρή τάση μετανάστευσης προς τα νοτιοδυτικά.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας