Για να εγκριθεί ο διορισμός του Χέγκσεθ χρειάστηκε να ψηφίσει ο αντιπρόεδρος Τζ. Ντ. Βανς
Ο Πιτ Χέγκσεθ αμφισβητήθηκε έντονα από τους Δημοκρατικούς, ιδίως εξαιτίας καταγγελίας για σεξουαλική επίθεση που ανάγεται στο 2017, της έλλειψης εμπειρίας του και των υποψιών για κατάχρηση αλκοόλ.
Η αμερικανική Γερουσία επιβεβαίωσε χθες Παρασκευή, μόλις και μετά βίας, τον διορισμό του πρώην παρουσιαστή του Fox News Πιτ Χέγκσεθ στο αξίωμα του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, παρά την εναντίωση των Δημοκρατικών και τριών Ρεπουμπλικάνων (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Benoit Tessier).
Καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση, έλλειψης εμπειρίας και υποψίες για κατάχρηση αλκοόλ
Ο διορισμός στην ηγεσία του αμερικανικού Πενταγώνου του πρώην ταγματάρχη του στρατού, 44 ετών, που υπηρέτησε στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στον Κόλπο Γουαντάναμο, ήταν ανάμεσα στους πλέον αμφιλεγόμενους κι αμφισβητήθηκε έντονα από τους Δημοκρατικούς, ιδίως εξαιτίας καταγγελίας για σεξουαλική επίθεση που ανάγεται στο 2017, της έλλειψης εμπειρίας του και των υποψιών για κατάχρηση αλκοόλ.
Χρειάστηκε να ψηφίσει ο αντιπρόεδρος Τζ. Ντ. Βανς —πράγμα σπάνιο — για να εγκριθεί ο διορισμός.
Κατήγγειλε προοδευτικές τάσεις
Σε πρόσφατες δηλώσεις, ο Χέγκσεθ έχει καταγγείλει προοδευτικές τάσεις εντός του αμερικανικού στρατού και αντιτίθεται στην παρουσία γυναικών σε μάχιμες μονάδες.
Απόφοιτος του Πρίνστον και του Χάρβαρντ, έχει παντρευτεί τρεις φορές, με τον πρώτο του γάμο να λήγει το 2009 λόγω απιστίας του, ανέφερε η Washington Post.
Ο δεύτερος γάμος του έληξε τον Σεπτέμβριο του 2017, έναν μήνα μετά τη γέννηση του παιδιού που απέκτησε με μια παραγωγό του Fox News, η οποία έκτοτε έγινε η τρίτη σύζυγός του, σύμφωνα με αμερικανικά MME (περισσότερα εδώ).
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά
- Νέα στοιχεία για το πόρισμα που «αποσύνδεσε» ΕΥΠ και Predator
- Η Γερμανία στρέφεται στη Vaca Muerta
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442