Ο συγκεκριμένος άνδρας αναγκάστηκε να ταξιδέψει από το Ναύπλιο στην Αθήνα για να προμηθευτεί τις απαραίτητες ενέσεις για ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του με τον αιματοκρίτη.
Τι λέει ο πατέρας του παιδιού
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», περιέγραψε τη δύσκολη εμπειρία του, καθώς το φάρμακο ήταν απολύτως απαραίτητο αλλά πολύ δύσκολο να βρεθεί.
«Την Τρίτη το παιδί μου έκανε θεραπεία στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οι γιατροί έκριναν ότι την επόμενη ημέρα έπρεπε να πάρει κάποια ένεση γιατί ο αιματοκρίτης της είχε πέσει. Μετά τη θεραπεία επιστρέψαμε στο Ναύπλιο και ρώτησα πού μπορώ να βρω το φάρμακο. Μου είπαν πως βρίσκεται στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην Αθήνα», ανέφερε.
Ο άνδρας εξήγησε ότι ξεκίνησε ξανά για την Αθήνα στις 5 το πρωί, καθώς το παιδί χρειαζόταν το φάρμακο άμεσα. «Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Έπρεπε να πάρω το φάρμακο την ίδια μέρα», τόνισε.
Όπως διευκρίνισε, το προσωπικό από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ τον ενημέρωσε πως, επειδή είναι μόνιμος κάτοικος εκτός Αθηνών, μπορεί να ειδοποιεί ώστε να του αποστέλλουν το φάρμακο, όμως η διαδικασία διαρκεί 15 ημέρες.
Σύμφωνα πάντως με τον Κώστα Κερασίδη, πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, «εφόσον ο ασθενής διαμένει μόνιμα στο Ναύπλιο, μπορεί να απευθύνεται στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Άργος, εάν η συνταγή είναι μηνιαία».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.