Κρήτη: Εγκεφαλικά νεκρή η 33χρονη τουρίστρια που έπεσε σε χαράδρα στην Πρέβελη
Η 33χρονη τουρίστρια είχε χάσει το μωρό που κυοφορούσε από την πτώση σε Χαράδρα στην Πρέβελη στην Κρήτη
Την απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων πήρε η οικογένεια της αμερικανίδας τουρίστριας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στην Πρέβελη στην Κρήτη στις 23 Δεκεμβρίου.
Η άτυχη τουρίστρια που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων είναι εγκεφαλικά νεκρή και οι δικοί της πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της.
Όπως αναφέρει το ekriti.gr στο νησί έχουν φτάσει χειρουργικές ομάδες για τη λήψη οργάνων από το Λαϊκό και Ωνάσειο Νοσοκομείο.
Υπενθυμίζεται πως η 33χρονη τουρίστρια είχε χάσει το μωρό που κυοφορούσε από την πτώση, πάλεψε σκληρά, όμως τα βαριά χτυπήματα στο κεφάλι και στον θώρακα επέφεραν το μοιραίο.
Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου
Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων εκφράζει «βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της δότριας» και υποκλίνεται, σύμφωνα με τον κ. Μπέα, «στο μεγαλείο ψυχής και ανθρωπισμού», ενώ προσθέτει: «Η ιδέα της δωρεάς οργάνων και ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης».
Η διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους εμπλεκόμενους που όπως τονίζει επέδειξαν «άρτια οργάνωση , συντονισμό και συνεργασία για την διαδικασία της λήψης και αξιοποίησης των μοσχευμάτων σε συμβατούς λήπτες γεφυρώνοντας την ζωή με το θάνατο».
Το χρονικό
Η 33χρονη βρέθηκε στην περιοχή την περασμένη Δευτέρα μαζί με τον σύντροφό της, όταν γλίστρησε και έπεσε από μεγάλο ύψος, σε δύσβατο σημείο.
Η γυναίκα γλίστρησε και έπεσε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας. Ο σύντροφός της κάλεσε σε βοήθεια στις 2:00 περίπου το μεσημέρι και ξεκίνησε μια πολύωρη επιχείρηση διάσωσης.
H επιχείρηση διάσωσής της ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς εντοπίστηκε σε δύσβατο σημείο.
Σημειώνεται πως η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε τέσσερις ώρες έγινε με τη συνδρομή διασωστών της Π.Υ. Ρεθύμνου και της ΕΜΑΚ. Η γυναίκα ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου σοβαρά τραυματισμένη σε θώρακα και το κεφάλι.
- Οι ισχυροί γύρω από τον Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον σε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν είναι ευχάριστο που ο Ελ Κααμπί θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής»
- Δήλωναν ανύπαρκτα χωράφια στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, Μύρωνας Χιλετζάκης
- Ο Βίμ Βέντερς είναι ο νέος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Berlinale – «Φωτίζει την αναζήτηση μας για σύνδεση»
- UEFA: Υποβιβάστηκε ο Σιδηρόπουλος από την ελίτ κατηγορία
- Τι οφέλη προσφέρει η ιατρική κάνναβη; Μπορεί και κανένα, δείχνει η βιβλιογραφία
- Χολαργός: Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά του 14χρονου
- Νέα Ιωνία: Χειροπέδες σε οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα από σπίτι ηλικιωμένων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442