Ρωσία: Ο Πούτιν δηλώνει «πρόθυμος να συνεχίσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Δύση»
Ο Ρόμπερτ Φίτσο συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα και μετέφερε την προθυμία του να συνεχίσει η χώρα του να προμηθεύει με φυσικό αέριο τη Δύση.
O πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε την προθυμία της Μόσχας να συνεχίσει να προμηθεύει με φυσικό αέριο τη Δύση και τη Σλοβακία σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες χθες Κυριακή στη Μόσχα (στη φωτογραφία του Sputnik/Gavriil Grigorov/via Reuters από τη συνάντηση, επάνω, ο Φίτσο, αριστερά, με τον Πούτιν).
«Ο Ζελένσκι είχε εκφράσει την αντίθεσή του στη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας»
Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Φίτσο έγραψε ότι οι ηγέτες της ΕΕ ενημερώθηκαν την Παρασκευή για την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Μόσχα.
Ο ίδιος είπε ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος, σύμφωνα με τον σλοβάκο ηγέτη, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Είναι «ντροπή»
Σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε πει ότι «δεν θα παρατείνουμε τη διαμετακόμιση του ρωσικού φυσικού αερίου» πέρα από τους όρους της σύμβασης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «ντροπή» για τις χώρες να ανησυχούν για τις μικρές αυξήσεις στο κόστος των καυσίμων όταν οι Ουκρανοί χάνουν τη ζωή τους αμυνόμενοι ενάντια στην εισβολή της Μόσχας.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε την εξέλιξη τονίζοντας πως «δεν θα υπάρξει νέο συμβόλαιο, είναι σαφές πλέον» επιρρίπτοντας αποκλειστικά την ευθύνη στην Ουκρανία για τη διακοπή ροής στους καταναλωτές στην Ευρώπη.
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442