Νότια Κορέα: Ο Μπλίνκεν χαιρετίζει την άρση του στρατιωτικού νόμου
«Συνεχίζουμε να αναμένουμε οι πολιτικές διαφωνίες να επιλύονται ειρηνικά και με σεβασμό του κράτους δικαίου» τονίζει ο Αντονι Μπλίνκεν μετά την άρση του στρατιωτικού νόμου στη Νότια Κορέα.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Αντονι Μπλίνκεν χαιρέτισε την ανακοίνωση πως αίρεται ο στρατιωτικός νόμος που κηρύχθηκε στη Νότια Κορέα, καλώντας να υπάρξει ειρηνική επίλυση των πολιτικών διαφορών (στη φωτογραφία του Reuters, επάνω, ο Αντονι Μπλίνκεν).
Και ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την «ανακούφισή» του για την άρση του στρατιωτικού νόμου
«Συνεχίζουμε να αναμένουμε οι πολιτικές διαφωνίες να επιλύονται ειρηνικά και με σεβασμό του κράτους δικαίου», ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του, αφού ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ ανακοίνωσε την άρση του στρατιωτικού νόμου που επέβαλε μερικές ώρες νωρίτερα κατηγορώντας την αντιπολίτευση, κυρίαρχη στο κοινοβούλιο, πως πρόσκειται «στη Βόρεια Κορέα» και ότι είναι «εχθρική προς το κράτος».
Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος είχε εκφράσει την «ανακούφισή» του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας προχώρησε στην άρση του στρατιωτικού νόμου.
«Είμαστε ανακουφισμένοι που ο πρόεδρος Γιουν ανέκρουσε πρύμνα» μετά την «ανησυχητική» απόφασή του «να κηρύξει στρατιωτικό νόμο» κι ότι «σεβάστηκε την ψήφο του κοινοβουλίου (της Νότιας Κορέας) για τον τερματισμό της», ανέφερε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της προεδρίας των ΗΠΑ.
Ανησυχεί το Τόκιο
Στο μεταξύ, το Τόκιο παρακολουθεί την ταχύτατα εξελισσόμενη πολιτική κατάσταση στη Σεούλ με «εξαιρετική και σοβαρή ανησυχία», τόνισε σήμερα Τετάρτη ο ιάπωνας πρωθυπουργός.
Ο κ. Ισίμπα, ο οποίος εκφράστηκε ενώπιον δημοσιογράφων, διαβεβαίωσε εξάλλου πως δεν έχει λάβει γνώση «καμιάς πληροφορίας που να κάνει λόγο για ιάπωνες υπηκόους τραυματίες» στη Νότια Κορέα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας