ΚΚΕ: Σύγκρουση με την πολιτική «πράσινης» μετάβασης και την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας
Το ΚΚΕ τονίζει ότι επιχειρείται «κυβερνητική προσπάθεια εφησυχασμού για τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα». Καλεί παράλληλα στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης 20 Νοεμβρίου
Επίθεση στην κυβέρνηση για τις τιμές ρεύματος που βαραίνουν τα νοικοκυριά εξαπέλυσε το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ τονίζει ότι επιχειρείται «κυβερνητική προσπάθεια εφησυχασμού για τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα». Μοναδικός σκοπός, σύμφωνα με τον Περισσό «έχει να θεωρήσει ο λαός ως δεδομένες τις υψηλές τιμές και κυρίως την πολιτική που τις διαμορφώνει και να αρκείται σε κάποιες ελάχιστες επιδοτήσεις που τελικά επιδοτούν τα ρεκόρ κερδοφορίας των ενεργειακών ομίλων».
«Απαιτείται η σύγκρουση με την πολιτική της «πράσινης» μετάβασης και της «απελευθέρωσης» της αγοράς ενέργειας»
Συνεχίζει λέγοντας πως «αυτό που απαιτείται είναι η σύγκρουση με την πολιτική της «πράσινης» μετάβασης και της «απελευθέρωσης» της αγοράς ενέργειας». Όπως λέει το ΚΚΕ, αυτήν την πολιτική «την οποία έχουν υπηρετήσει προσηλωμένα η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και η απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που έχουν και τέτοιες επιπτώσεις».
Τέλος, επισημαίνει ότι «αυτά θα βρεθούν στην προμετωπίδα των αιτημάτων και της γενικής απεργίας της Τετάρτης 20 Νοέμβρη».
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης επισήμανε στον OT πως ετοιμάζει παρέμβαση για την απορρόφηση μέρους των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης τόνισε σήμερα ότι «εφόσον παρατηρηθεί ανάγκη οριζόντιας επιδότησης, όπως έγινε και τον Αύγουστο, θα υπάρξει στήριξη. Αυτό θα γίνει άμεσα».
- Τζον Γουίκ: Ο Κιάνου Ριβς φέρνει το χάος στο PlayStation – «Χρυσό φαινόμενο»
- Ένα ήπιο κύμα αντίστασης στον Τραμπ έκανε τη εμφάνισή του – Τι μπορεί να πετύχει
- Ο Κωστούλας έγινε… Κατσούλας και τα social media «δικάζουν» τον Ντάρεν Φλέτσερ (pics)
- Ιράν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο τους» – Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για συμβιβασμούς στα πυρηνικά αν οι ΗΠΑ συζητήσουν άρση των κυρώσεων
- Τουρκία: Κατέρρευσε το φράγμα Ντιμ στην Αττάλεια – Πλημμύρες και καταστροφές, εκκενώνονται σπίτια
- Κάτω τα χέρια από τον Γιάνη Μαΐστρο!
- All-Star Game: Έγραψε ιστορία ο Λίλαρντ στον διαγωνισμό τριπόντων – Ούτε φέτος θέαμα στα καρφώματα
- Εξευτελισμός, bullying, στερεότυπα: Το America’s Next Top Model ήταν ένα κακόγουστο θρίλερ μόδας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442