Δούκας: Στον δήμο τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα, κόμματα – Το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει την κοινωνία
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κερδίσει την κοινωνία και εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη», απάντησε ο Χάρης Δούκας στο γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένος στη Βουλή
«Στον δήμο της Αθήνας τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα και κόμματα. Και πιο εύκολα μπορείς να διαμορφώσεις συγκλίσεις που να υπερβαίνουν, αν θέλετε, και κομματικά στεγανά. Και νομίζω αυτή είναι και μια προσέγγιση που θέλω να κάνω και για τη διακυβέρνηση της χώρας και για το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Χάρης Δούκας.
Ερωτηθείς ο Χάρης Δούκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, για το αν πιστεύει ότι στην κεντρική πολιτική σκηνή τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα, υποστήριξε ότι αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η πρόοδος και «ό,τι μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες».
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κερδίσει την κοινωνία και εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη»
Πρόσθεσε πως απαντά σε όσους τον ρωτούν με ποιους συνομιλεί, ότι μιλά «με όλους: τους προοδευτικούς και δημοκράτες, οι οποίοι πέρα από χρώματα και κόμματα, πέρα από το τι είχαν ψηφίσει σε άλλες εκλογικές διαδικασίες, είναι άνθρωποι που πιστεύουν στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη, στη διαφάνεια, στη λογοδοσία και θέλουν να έρθουν εδώ μπροστά, στρατιώτες και όχι στρατηγοί, στις πολύ μεγάλες μάχες που έχουμε να κάνουμε».
Αναφερόμενος στη φορολογία, ο Χάρης Δούκας επισήμανε «ότι πρώτον, αν τη μειώσουμε θα μαζέψουμε το κομμάτι της παραοικονομίας και ότι θα δημιουργηθεί μια νέα κουλτούρα και δεύτερον, ότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι υπερκερδών το οποίο το αφήνουμε στην πραγματικότητα με πολύ χαμηλή φορολόγηση», κάτι που αποτελεί «κοινωνική αδικία».
«Ο κ. Μητσοτάκης χάνει στην κοινωνία»
Για το αν συμφωνεί με την αναθεώρηση του άρθρου 16, αφού υπογράμμισε πως «o πυρήνας του προβλήματος στη χώρα, και εμβληματικό για το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι το πώς θα έρθουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα, αλλά πώς θα ενισχύσουμε τα σχολεία μας, τα δημόσια πανεπιστήμιά μας που είναι στον πάτο στη χρηματοδότηση σε όλη την Ευρώπη», ο Χάρης Δούκας εμφανίστηκε θετικός στην αναθεώρηση, με την προϋπόθεση όμως «να μπουν όροι και κανόνες, για να μην είναι ζούγκλα και να μην έρχονται funds».
Για τον αν θα αποτελέσει πρόβλημα –σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ– το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένος στη Βουλή, ο Χάρης Δούκας τόνισε πως δεν θυμάται αυτή η συζήτηση να γίνεται συνέχεια για το Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος ήταν «ευρωβουλευτής και πρόεδρος, ευρωβουλευτής και γενικός γραμματέας», και ότι αυτό που «είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης χάνει στην κοινωνία, και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κερδίσει την κοινωνία και εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη».
Τα δύο υποθετικά σενάρια – Ο δεύτερος γύρος και η θητεία στον δήμο
Ο Χάρης Δούκας κλήθηκε τέλος να απαντήσει και σε δύο υποθετικά σενάρια. Στο πρώτο, στο τι θα κάνει αν δεν περάσει στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο Χάρης Δούκας είπε «ότι ο κόσμος έχει τη δική του άποψη και δεν μου αρέσει να υποδεικνύουμε σε ανθρώπους. Μου αρέσει να έχουν ελευθερία έκφρασης και άποψης και να κρίνουν με βάση τα προγράμματα».
Στο δεύτερο, στο αν σκέφτεται να εξαντλήσει τη θητεία του στον δήμο Αθηναίων μέχρι το 2029 ή αν «μπορεί να σκεφτεί και την κεντρική πολιτική σκηνή το ’27 στις εθνικές εκλογές», ο Χάρης Δούκας είπε ότι «αυτή τη στιγμή είμαι δήμαρχος και υποψήφιος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και παλεύω πάρα πολύ στο Δήμο της Αθήνας. Και αν είμαι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσω πάρα πολύ να αντιμετωπίσω το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, που πιστεύω ότι είναι ο υπερσυγκεντρωτισμός».
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442