Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Στο Αττικόν με αναπνευστικά προβλήματα τρεις πυροσβέστες
Η φωτιά είχε ξεσπάσει νωρίτερα σε εργοστάσιο παρασκευής λιπασμάτων η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο από τους πυροσβέστες
Στο νοσοκομείο Αττικόν διακομίστηκαν τρεις πυροσβέστες μετά την φωτιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το μεσημέρι σε προαύλιο χώρο εργοστασίου λιπασμάτων στον Ασπρόπυργο.
Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Τι οδήγησε τους πυροσβέστες στο νοσοκομείο
Το εργοστάσιο λιπασμάτων βρίσκεται επί της οδού Αγίου Ιωάννη Στεφάνη, στα Νεόκτιστα Ασπρόπυργος Αττικής.
Η φωτιά που ξέσπασε έκαιγε δεξαμενή με νιτρικό οξύ με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η δεξαμενή περιέχει 1,5 τόνο της συγκεκριμένης τοξικής ουσία.
Η φωτιά ήταν επικίνδυνη για αυτό και απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι τόσο από το συγκεκριμένο εργοστάσιο αλλά και από άλλα κοντινά εργοστάσια.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική οι τρεις πυροσβέστες ένιωσαν αναπνευστική δυσχέρεια και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ανάμεσά τους και η ειδική ομάδα χημικών 1ης ΕΜΑΚ και δύο ελικόπτερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442